Η κυβέρνηση θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή νέο μνημόνιο και για να το περάσει θα χρειαστούν και βουλευτές άλλων κομμάτων υποστηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώτος αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος.


Ο κ. Μητρόπουλος, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα λάβει επώδυνα μέτρα σημειώνοντας πως όποια συμφωνία και να έρθει στη Βουλή θα είναι ένα νέο μνημόνιο για την Ελλάδα.

Ο κ. Μητρόπουλος υποστήριξε ότι ήδη από τον Φεβρουάριο η κυβέρνηση γνωρίζει ότι η όποια συμφωνία θα περιλαμβάνει μνημονιακές υποχρεώσεις, λέγοντας επί της ουσίας ότι η κυβέρνηση γνώριζε από την πρώτη στιγμή πως βαίνει σε υπογραφεί νέου μνημονίου.

«Οι επιλογές που μας δόθηκαν στη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη, ήταν ή συμφωνία στη βάση του μνημονίου, η ρήξη. Υπό αυτή την έννοια, όποια συμφωνία και να έρθει, η κυβέρνηση θα πάρει επώδυνα μέτρα. Θα εφαρμόσει μέτρα που ποτέ στην ιστορία της η αριστερά δεν έχει εφαρμόσει. Η ατομική στάση, όταν υποχρεωθούμε να εφαρμόσουμε τους 500 εφαρμοστικούς νόμους, είναι μια υποκρισία. Ο πρωθυπουργός, θα πρέπει σιγά σιγά να πει, ότι φαίνεται ότι θα εφαρμόσουμε επώδυνα μέτρα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Μητρόπουλος είπε ότι η κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει μεγάλη δυσκολία να το ψηφίσει και προέβλεψε ότι θα υπάρξουν βουλευτές της κυβέρνησης που δεν θα ψηφίσουν, τόνισε όμως ότι δεν θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα καθώς η συμφωνία θα στηριχθεί από τις κοινοβουλευτικές ομάδες άλλων κομμάτων.

«Αυτό το οποίο συζητιέται, θα έχει μεγάλη δυσκολία να το δεχθεί η κοινοβουλευτική ομάδα. Ο λαός, είδε ότι ο Τσίπρας το πολέμησε, η κυβέρνηση το πολέμησε. Όποια συμφωνία επιτευχθεί σήμερα, θα έχει προϋπόθεση να εφαρμοστούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι. Το δια ταύτα είναι ότι αφού αποκλείουμε τη ρήξη, θα πρέπει να πει η κυβέρνηση, θα εφαρμοστούν οι περισσότεροι μνημονιακοί νόμοι. Αυτό το οποίο εγώ έχω υπ’ όψη ότι προσφέρουν μέχρι και την τελευταία στιγμή οι δανειστές, είναι δύσκολο να περάσει», πρόσθεσε.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.