Παρατίθεται ανακοίνωση από τους Αντιπεριφερειάρχες Αττικής κου Πέτρου Φιλίππου (Ανατ. Αττική) και κου Σπύρου Τζόκα (Δυτικού Τομέα Αθηνών), σχετικά με το πρόσφατο δημοψήφισμα και στη συνέχεια ακολουθεί η απάντησή του Δημάρχου Μαρκοπούλου Μεσογαίας κ. Σωτήρη Ι. Μεθενίτη:Ανακοίνωση Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής κου Πέτρου Φιλίππου και Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών κου Σπύρου Τζόκα:

«Ο ελληνικός λαός στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου έδωσε την απάντησή του με ένα βροντερό ΟΧΙ στα νέα μέτρα που οι ευρωπαίοι συνεταίροι μας και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί είχαν προγραμματίσει να επιβάλλουν σε βάρος του. Αντιστάθηκε σε μια τεράστια προπαγανδιστική εκστρατεία που άγγιξε τα όρια της τρομοκράτησής του από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, τους εσωτερικούς τους συνδέσμους και τα περισσότερα ΜΜΕ.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας μας ενώ θα έπρεπε να είχε σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να κρατήσει τη σωστή θέση στήριξης του ελληνικού λαού όπως πάντα κάνει στις δύσκολες συγκυρίες, δια της πλειοψηφίας της μέσω δημάρχων και περιφερειαρχών που προέρχονται κυρίως από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, προέταξε το κομματικό συμφέρον και αγνοώντας την αγωνία των ελλήνων πολιτών, πήρε κατά πλειοψηφία αποφάσεις των οργάνων της (ΕΝΠΕ, ΚΕΔΕ κλπ.) παρουσιάζοντας τις ψευδώς σαν ομόφωνες αποφάσεις.

Προσπάθησαν λοιπόν οι συγκεκριμένοι αιρετοί με αυτόν τον τρόπο να επηρεάσουν τον ελληνικό λαό, πρωτοστατώντας πολλοί από αυτούς στον αγώνα υπέρ του ΝΑΙ με τη συμμετοχή τους στις σχετικές συγκεντρώσεις και συνεχίζουν ακόμα και σήμερα στην ίδια κατεύθυνση με σκοπό την μικροπολιτική εκμετάλλευση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί αλλά και την προσωπική τους προβολή.

Αλήθεια, τι έχουν να απαντήσουν σήμερα στους πολίτες τους, στις τοπικές κοινωνίες αλλά και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό, του οποίου η βούληση αποδείχθηκε αντίθετη από τις κομματικές τους επιδιώξεις; Σήμερα που η ελληνική κυβέρνηση, ισχυρή και με νωπή τη λαϊκή εντολή, δίνει τη μεγάλη της μάχη για την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού και την εξεύρεση λύσης που θα οδηγήσει στην κοινωνική, οικονομική και αναπτυξιακή ανάκαμψη της χώρας μας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και
1.να στηρίξει τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί με τη συναίνεση πλέον όλων των κομμάτων και
2.να σταθεί δίπλα στον ελληνικό λαό που σήμερα πλήττεται όσο ποτέ άλλοτε από την πολύχρονη μνημονιακή πολιτικήσύμφωνα και με τον θεσμικό ρόλο που της αρμόζει, απομονώνοντας όλους εκείνους που βρέθηκαν απέναντι στη βούληση των ελλήνων πολιτών, όπως αυτή εκφράστηκε στο πρόσφατο δημοψήφισμα.
Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να ξημερώσει ένα καλύτερο αύριο για την πατρίδα μας και τον λαό μας!».


Απάντηση Δημάρχου Μαρκοπούλου Μεσογαίας
Σωτήρη Ι. Μεθενίτη:

«Η προσπάθεια φίμωσης της πολιτικής γνώμης των αιρετών της Αυτοδιοίκησης, που επιχειρούν με το κοινό τους άρθρο, οι δύο Αντιπεριφερειάρχες, είναι απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και αποπνέει σταλινικές αντιλήψεις! Είναι δεοντολογικά απαράδεκτη, γιατί απευθύνεται σε αιρετούς συναδέλφους τους, στους οποίους μιλάνε ως ιδεολογικοί πάτρωνες και τους οποίους, θέλουν να επιπλήξουν, να νουθετήσουν και να καθοδηγήσουν πολιτικά, λες και απευθύνονται σε αφελείς και ημιμαθείς «Βλαχοδήμαρχους», όπως δυστυχώς, είχε ακουστεί και από επίσημα χείλη, πριν από ενάμισυ χρόνο!

Έχουμε τουλάχιστον, την ίδια νοητική και μορφωτική επάρκεια, με τους δυο Αντιπεριφερειάρχες, έχουμε την ίδια πολιτική -λαϊκή νομιμοποίηση με αυτούς και το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε, είναι αφ’ υψηλού πολιτικές οδηγίες προς Ναυτιλομένους !!

Πολιτικές Μαρίες Αντουανέτες, δεν χρειαζόμαστε στην Αυτοδιοίκηση!! Ο τρόπος που εκφράζονται, είναι τελείως αντιδημοκρατικός, γιατί μας ψέγουν, επειδή είπαμε δημόσια την γνώμη μας και παίρνουμε μέρος και σε συγκεντρώσεις , υπέρ του Ναι!

Δεν κατάλαβα κύριοι συνάδελφοι! Έχετε ιδρύσει Αστυνομία Σκέψης και έκφρασης φρονήματος και θα παίρνουμε την άδειά σας, πότε θα μιλήσουμε και πότε θα συμμετέχουμε σε Συγκεντρώσεις;

Μήπως θα ακούσουμε ξανά, από εσάς τους ιδιαίτερα δημοκράτες, ότι: Δεν δικαιούστε, δια να ομιλείτε; Γιατί, εάν αναβιώνετε τον διάλογο κατ’ επιλογή, θα πρέπει να το γνωρίζουμε!

Τέλος, τα γραφόμενά σας, ότι: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όφειλε να κρατήσει, την ΣΩΣΤΗ θέση στήριξης του ελληνικού λαού, αποτελεί την επιτομή της σταλινικής σκέψης!!

Ποιοί είστε εσείς, που αποφασίζετε εκ των ΠΡΟΤΕΡΩΝ, τι είναι σωστό και τι όχι και επιπλέον, θέλετε να το επιβάλετε ως ΜΟΝΑΔΙΚΗ αποδεκτή πολιτική στάση σε όλους τους συναδέλφους σας;

Και το γράφετε αυτό σήμερα, που αυτή η σχολή σκέψης, κοντεύει να βγάλει την Ελλάδα, εκτός Ευρώπης;

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.