Ρωτήσαμε 100 ανθρώπους για το ποιος είναι ο πιο τεμπέλικος λαός και η δημοφιλέστερη απάντηση είναι -άνευ συναγωνισμού- οι Μεξικάνοι. Αμφιβάλλετε ότι αυτό θα ήταν το «πόρισμα» της κοινής γνώμης σε μια τέτοια ερώτηση;


Η περιβόητη μεσημεριανή σιέστα, συνεπικουρούμενη από το σομπρέρο για να μην… μας ενοχλεί και ο ήλιος, είναι τελικά μια εικόνα που έχει προκαλέσει ένα από τα πιο κάλπικα διεθνή στερεότυπα.

Οι Μεξικάνοι, όχι απλώς δεν είναι τεμπέληδες, αλλά σύμφωνα με τη νέα έκθεση του ΟΟΣΑ πρόκειται για τον λαό που εργάζεται περισσότερες ώρες από οποιονδήποτε άλλο παγκοσμίως!

Η έρευνα καταγράφει τις ετήσιες ώρες εργασίας των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο, λαμβάνοντας υπόψη την πλήρη/μερική απασχόληση, τις υπερωρίες, τους εποχικούς υπαλλήλους, καθώς και άλλους παράγοντες. Το Fortune, κατόπιν, ανέλαβε να τις υπολογίσει σε εβδομαδιαία βάση. Και φυσικά, εκτός από τον μεξικάνικο μύθο, καταρρίφθηκε για άλλη μία φορά και αυτός των «τεμπέληδων Ελλήνων», καθώς η χώρα μας είναι στην τέταρτη θέση με 39,27 ώρες την εβδομάδα.

Στους Μεξικάνους αντιστοιχούν 42,85 ώρες την εβδομάδα, ενώ στη 2η θέση είναι οι Κοσταρικάνοι με 42,62, στην 3η οι Κορεάτες με 40,85 και στην 5η οι Χιλιάνοι με 38,27 ώρες την εβδομάδα.

Όσον αφορά τις τελευταίες χώρες της λίστας, στην 32η βρίσκονται οι Γάλλοι (28,22 ώρες), στην 33η οι Δανοί (27,62), στην 34η οι Νορβηγοί (27,44), στην 35η οι Ολλανδοί (27,40) και στην 36η θέση οι φίλοι μας οι Γερμανοί με 26,37 ώρες εβδομαδιαίως!

Μετά από αυτό, εκείνο που απομένει είναι να μάθουμε και ότι οι Σκωτσέζοι είναι οι πιο χουβαρντάδες της Γης…

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.