Αναταράξεις  προκαλεί η τοποθέτηση στη θέση της Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ της κυρίας Σπυροπούλου, η οποία είναι Δημοτική Σύμβουλος της παράταξης του Γιώργου Καμίνη. Το ντόμινο των αντιδράσεων στους κόλπους του Συριζα μεταφέρεται και στο Δήμο Αθηναίων καθώς η παράταξη Ανοιχτή Πόλη  με ανακοίνωσή της αντιδρά στην επιλογή αυτή.  
Η κυρία Σουλτάνα (Νανά) Σπυροπούλου κατέλαβε τη θέση του κ. Βασιλικού στο δημοτικό συμβούλιο ως πρώτη επιλαχούσα από την παράταξη του δημάρχου. Είχε διατελέσει αναπληρώτρια δημάρχου και αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κατά την προηγούμενη θητεία Καμίνη

Διαβάστε την ανακοίνωση της παράταξης Ανοιχτή Πόλη

Στην παρουσίαση του προγράμματος της "Ανοιχτής Πόλης", ο επικεφαλής της είχε μεταξύ άλλων υπογραμμίσει για τον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη: "Σε δύσκολες στιγμές, όταν η κρίση χτύπησε την πόλη, αυτός ήταν ένας αόρατος δήμαρχος. Ένας καλός και ήσυχος μαθητής του μνημονίου".

Προφανώς, πέρα από το δήμαρχο, καλοί και ήσυχοι μαθητές του μνημονίου στον πρώτο Δήμο της χώρας ήταν οι άμεσοι, στενοί συνεργάτες του, όπως η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Σουλτάνα Σπυροπούλου, επικεφαλής της πιο κομβικής, για την πόλη που κατέρρεε, αντιδημαρχίας.

Μας προκαλεί λοιπόν, το λιγότερο, έκπληξη η τοποθέτηση της κ. Σπυροπούλου, που υπήρξε επίσης Αναπληρώτρια Δήμαρχος του κ. Καμίνη και είναι σήμερα Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας (ΔΑΕΜ), στη θέση της Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις πριν μια εβδομάδα η "Ανοιχτή Πόλη" κατήγγειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας την Διοίκησης της ΔΑΕΜ για την σκανδαλώλη απόφασή της να πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές για τα... ατομικά επιτηδεύματα(!) των μελών της.

Φαίνεται πως κάποιοι είναι αποφασισμένοι αντί για Μητροπολιτικό Πάρκο να έχουμε -και μάλιστα γρήγορα, ένα... Μνημονιακό Πάρκο κομμένο και ραμμένο στα σχέδια των νεοφιλελεύθερων επιδιώξεων, που θέλουν την κατά γράμμα υλοποιήση μιας νομικά διάτρητης σύμβασης για το Ελληνικό.

Ποια είναι η κυρία Σπυροπούλου
Η κυρία Σπυροπούλου είναι πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, με εμπειρία στη μελέτη του Ολυμπιακού Χωριού και θητεία στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας. Εδώ και ένα χρόνο  είναι πρόεδρος της δημοτικής αναπτυξιακής εταιρείας του Δήμου Αθηναίων. 

Μάλιστα τον Οκτώβριο κατέλαβε θέση στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, αντικαθιστώντας τον παραιτηθέντα Βασίλη Βασιλικό, ως πρώτη επιλαχούσα από την παράταξη "Δικαίωμα στην Πόλη" του Γ. Καμίνη. Μέχρι και τις δημοτικές εκλογές του 2014, δραστηριοποιούνταν ως ελεύθερος επαγγελματίας στη διοίκηση και κατασκευή έργων, όπως η επισκευή του πυρόπληκτου οικισμού "Μάκιστος" στην Ηλεία, η ανέγερση της "Ογκολογικής Μονάδας Παίδων στην Αθήνα"...

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.