Η μέγιστη ποινή της ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε την Παρασκευή από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω στον 26χρονο που μαχαίρωσε την 61χρονη μητέρα του, μέσα στο ίδιο της το σπίτι στο χωριό Γεννάδι της Ρόδου, το καλοκαίρι του 2012.

 Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 26χρονο μητροκτόνο για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση χωρίς ελαφρυντικό και τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη, ενώ του επέβαλε και συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών για τις κατηγορίες της οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Επίσης, με την ίδια απόφαση κρίθηκε ένοχη για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση χωρίς ελαφρυντικά και η 36χρονη Ρωσίδα φίλη του 26χρονη, στην οποία επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 17 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Πως εξιχνιάστηκε η υπόθεση

Το άγριο φονικό που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Ρόδου το καλοκαίρι του 2012, εξιχνιάστηκε δύο χρόνια μετά,  χάρη στις συντονισμένες ενέργειες και στην συνεργασία που υπήρξε μεταξύ εισαγγελέων και αστυνομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία για το στυγερό έγκλημα ήταν η σχέση που είχε ο 26χρονος με την 36χρονη Ρωσίδα φίλη του, την οποία και θέλησε να παντρευτεί. Η στάση του θύματος απέναντι σε αυτή τη σχέση, είχε ως αποτέλεσμα η 61χρονη να βρει τραγικό θάνατο με 14 μαχαιριές από τα χέρια του παιδιού της!

Αν και αρχικά ο γιος του θύματος είχε επικαλεστεί ισχυρό άλλοθι για το χρονικό διάστημα που φερόταν να είχε διαπραχθεί το άγριο έγκλημα, οι καταθέσεις του πατέρα και της μητριάς του, τον ξεσκέπασαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας rodiaki.gr, μετά το φονικό ο 26χρονος που είναι χρόνιος χρήστης ναρκωτικών ουσιών, πήγε στην Κρήτη όπου ζει ο πατέρας του με την σύντροφό του και εκεί αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει να πεθάνει. Ο ίδιος έμεινε νοσηλευόμενος για μεγάλο διάστημα στο νοσοκομείο του Ηρακλείου, όπου και εξομολογήθηκε στην μητριά του και στον πατέρα του, το φόνο της μητέρας του και τον τρόπο που έγινε! Λίγο αργότερα... οι καταθέσεις του πατέρα και της μητριάς αποκάλυψαν την αλήθεια πίσω από το φριχτό έγκλημα. 

«Θόλωσα, πήρα το μαχαίρι και άρχισα να την χτυπώ» είχε πει αρχικά ο 26χρονος, όταν τον συνέλαβαν.

Τι είπαν στο δικαστήριο

Κατά την ακροαματική διαδικασία, οι μάρτυρες κατηγορίες ισχυρίστηκαν πως ο 26χρονος προέβη στην αποτρόπαια αυτή πράξη, προκειμένου να κληρονομήσει την μητέρα του.

Από την πλευρά του, ο μητροκτόνος απολογούμενος ενώπιον του δικαστηρίου δήλωσε πως όλα έγιναν σε ελάχιστα λεπτά, όταν η μητέρα του άρχισε να τον βρίζει και του φωνάζει χωρίς λόγο. Ο ίδιος αλλά και ο συνήγορος του αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι κάνει χρήση ουσιών (είναι τοξικομανής) και ισχυρίστηκαν ότι όλα έγιναν σε βρασμό ψυχικής ορμής.

Η 36χρονη Ρωσίδα, αρνήθηκε τις κατηγορίες, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως όχι μόνο δεν είχε το οποιοδήποτε κίνητρο για να σκοτώσει την 61χρονη, αλλά ούτε πριν, ούτε μετά προσέφερε την οποιαδήποτε συνδρομή στον 26χρονο συγκατηγορούμενό της.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.