Κρίση αξιοπιστίας, αλλά και το πρακτικό πρόβλημα του πότε και πως θα αναδειχθεί η επόμενη ηγεσία μετά το φιάσκο ταλανίζει τη ΝΔ. Ήδη όμως γίνονται εισηγήσεις κυρίως σαμαρικών για νέο κόμμα. Ποιοι εισηγούνται στον Τζιτζικώστα να φτιάξει δικό του κόμμα


Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, για την ακρίβεια πριν καλά καλά μεσημεριάσει, τα σενάρια διάσπασης της Νέας Δημοκρατίας και ίδρυσης νέου δεξιού κόμματος που ήδη κυκλοφορούσαν στο παρασκήνιο, ζωντανεύουν εξαιτίας της απίστευτης παρωδίας στην οποία εξελίχθηκε η σημερινή διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση.
Εκτός από τη βαθιά κρίση αξιοπιστίας που ήδη αντιμετωπίζει η ΝΔ, καλείται να απαντήσει και στο ερώτημα πότε και με ποιο τρόπο θα διεξαχθεί τελικά η εκκρεμής διαδοχή. Ερώτημα που υποδαυλίζει τις διχαστικές και διασπαστικές τάσεις.

Και αυτό καθώς Τζιτζικώστας, Μητσοτάκης, Γεωργιάδης δείχνουν το Βαγγέλη Μεϊμαράκη και εκείνος με τη σειρά του αφήνει να εννοηθεί ότι ο πρώτος δυναμίτισε τη διαδικασία. Ταυτόχρονα βουλευτές κυρίως του κλίματος Μεϊμαράκη ζητούν συνέδριο, με σκοπό την αλλαγή διαδικασίας κάτι που δε δέχονται όμως οι υπόλοιποι υποψήφιοι με πρώτο το Μητσοτάκη. Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης απέρριψαν άλλωστε τις προτάσεις Τζιτζικώστα- Γεωργιάδη για συνάντηση των τεσσάρων προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις και προκρίνεται η σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Στο παρασκήνιο όμως πραγματοποιούνται και εισηγήσεις κυρίως σαμαρικής προέλευσης στελεχών κυρίως προς τον κ.Τζιτζικώστα για ίδρυση νέου κόμματος. Ειδικότερα πρόκειται για στελέχη που ήταν στο στενό περιβάλλον Σαμαρά αλλά τα έχουν σπάσει με τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ, όπως ο Τάκης Μπαλτάκος που είχε καταλήξει μετά από επαφές με τους υποψήφιους στη στήριξη του περιφερειάρχη και ο πρώην πρόεδρος των λιανεμπόρων (ΣΕΛΠΕ) και πρώην άτυπος σύμβουλος του Σαμαρά Θεόδωρος Βάρδας που κάλεσε μέσω twitter Γεωργιάδη, Τζιτζικώστα, Μητσοτάκη να ιδρύσουν νέο κόμμα.
Και ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος στο παρά πέντε των εκλογών ανακοίνωσε τη στήριξή του στον κύριο Τζιτζικώστα, επίσης εισηγείται επιμόνως στον Περιφερειάρχη, να φτιάξει δικό του κόμμα. Αποφάσεις δεν έχουν ακόμα ληφθεί, ωστόσο, αναμένεται το ενδεχόμενο αυτό να συζητηθεί απόψε.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.