Οι ειδικές δυνάμεις έφτασαν στη Συρία στο τέλος Οκτωβρίου, ενισχύοντας το κουρδικό στρατό


«Οι Αμερικανικές ειδικές δυνάμεις θα φθάσουν πολύ σύντομα στον προορισμό τους στη Συρία και αποστολή τους θα είναι να οργανώσουν τις τοπικές στρατιωτικές δυνάμεις που πολεμούν κατά του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία», δήλωσε ο Bert Mac Gark, ειδικός απεσταλμένος του αμερικανού πρόεδρου.

Όπως αποκάλυψε στην εκπομπή "Face the Nation", του CBS, ο Barack Obama έδωσε στο τέλος Οκτωβρίου άδεια για την ανάπτυξη 50 περίπου στρατιωτών των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ στη Συρία σε ρόλο συμβουλευτικό και μη μάχιμο.

Οι αμερικανοί στρατιώτες θα συνδράμουν τον αραβο-κουρδικό συνασπισμό δυνάμεων κατά του Ισλαμικού Κράτους , που απαρτίζεται κατά το μεγαλύτερο μέρος από της Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού και από αραβικές και συριακές χριστιανικές ένοπλες οργανώσεις.

Οι τοπικές αυτές κουρδικές και αραβικές δυνάμεις έχουν ήδη πραγματοποιήσει μία "πολύ επιτυχημένη επιχείρηση" κατορθώνοντας να ανακαταλάβουν έκταση 1.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων από το Ισλαμικό Κράτος και να σκοτώσουν περί τους 300 τζιχαντιστές, σύμφωνα με τον αμερικανό αξιωματούχο.

Στόχος των πολεμικών επιχειρήσεων στη βόρεια Συρία θα είναι η απομόνωση της Ράκα, του προπυργίου του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, είπε.

Γενικότερα, στόχος του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού είναι "η ασφυξία στην καρδιά" του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία , μέσω πολλαπλών συντονισμένων χερσαίων επιθέσεων", εξήγησε προσθέτοντας ότι, εκτός της επίθεσης κατά της Ράκα στόχος είναι να κοπεί η επικοινωνία ανάμεσα στη Ράκα με τη Μοσούλη και η ανακατάληψη του Ραμάντι στο Ιράκ.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.