Την άμεση σύγκληση των θεσμικών οργάνων της Νέας Δημοκρατίας και την παραίτηση του γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου ζητά ο Άδωνις Γεωργιάδης, ύστερα από την αναβολή των εκλογών για ανάδειξη νέου προέδρου.


Μιλώντας στο Mega, ο κ. Γεωργιάδης έριξε ευθύνες στην ΚΕΦΕ και τόνισε πως «η ΝΔ δεν είναι η εικόνα του φιάσκο που προκάλεσε η ΚΕΦΕ». Μάλιστα, όπως είπε, «φαινόταν από το Σάββατο το μεσημέρι ότι υπήρχε πρόβλημα, καθώς το τεστ πήγαινε από αναβολή σε αναβολή».

«Ζήτησα την αναβολή της διαδικασίας, αλλά ο κ. Παπαμιμίκος με διαβεβαίωσε ότι είχε βρεθεί τεχνική λύση και μου εγγυήθηκε ότι οι εκλογές θα γίνουν», πρόσθεσε, καλώντας τον γραμματέα του κόμματος να παραιτηθεί.

«Δεν υπήρξε δόλος, αλλά αστοχία», υπογράμμισε, επιρρίπτοντας ευθύνες στην εταιρεία που είχε αναλάβει τη διεξαγωγή των εκλογών.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως βάσει καταστατικού την ευθύνη φέρει η ΚΕΦΕ, γι΄αυτόν τον λόγο δεν έχει ζητήσει την παραίτηση του προέδρου της ΝΔ και πρόσθεσε:

Ο κ. Μεϊμαράκης πρέπει να συγκαλέσει άμεσα, ακόμα και αύριο, την Κοινοβουλευτική Ομάδα και τα όργανα του κόμματος. Θέλω να πάρει αυτή την πρωτοβουλία, δεν μπορεί να συνεχίζει τη σιωπή. Η ευθύνη του κ. Μεϊμαράκη έγκειται στο ότι ως πρόεδρος της ΝΔ έπρεπε να έχει διαπιστώσει το πρόβλημα, να έχει ενημερώσει τα όργανα και να έχει προστατεύσει το κόμμα από το φιάσκο.

Όσον αφορά στον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι αυτό εξαρτάται από την εταιρεία που θα τις αναλάβει, ωστόσο σημείωσε πως πρέπει να γίνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.