Την έγκριση του κοιβουλουλίου για αεροπορικές επιδρομές κατά τζιχαντιστών στη Συρία ζήτησε σήμερα ο πρωθυπουργός Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον,κλιμακώνοντας με τη σειρά του τις επεμβάσεις κατά της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος».


«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ήδη στόχος του ΙΚ» είπε ο Κάμερον για να συμπληρώσει πως «πρέπει να αναλάβουμε δράση τώρα» και «δεν μπορούμε να βασιζόμαστε μόνο στους συμμάχους για την ασφάλειά μας».

Σε επιστολή του προς την επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων την οποία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, ζητά από τους βουλευτές υποστήριξη στη στρατιωτική δράση σημειώνοντας ότι «οι απειλές των συμφερόντων μας και προς το λαό μας είναι τέτοιες που δεν μπορούμε να μη μείνουμε άπραγοι και να μην αναλάβουμε δράση».

«Πρέπει να ασχοληθούμε με το ΙΚ στη Συρία, όπως το κάνουμε στο γειτονικό Ιράκ, ώστε να αντιμετωπίσουμε την απειλή που θέτει το ΙΚ στην περιοχή και για την ασφάλειά μας εδώ. Πρέπει να τους στερήσουμε [απο το να αποκτήσουν] ένα καταφύγιο στη Συρία», είπε ο Κάμερον. «Όσο πιο πολύ χρόνο επιτρέπει κανείς
στο ΙΚ να ενισχύεται στη Συρία, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η απειλή», πρόσθεσε.

Τώρα φαίνεται ότι οι συνθήκες, μετά και την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, ευνοούν τα σχέδια του Κάμερον, αφού έχει αλλάξει το κλίμα στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων. Από τις αρχές Νοεμβρίου η εν λόγω επιτροπή είχε ταχθεί κατά των πληγμάτων στη Συρία εκτιμώντας πως το Λονδίνο θα πρέπει να επικεντρωθεί στις διπλωματικές προσπάθειες για να αποκαταστήσει την ειρήνη, όμως τώρα έχουν θορυβηθεί στο ενδεχόμενο μιας επίθεσης κατά της χώρας τους.

Ο Κάμερον αναμένεται να υποστηρίξει τη στρατηγική του ενώπιον των βουλευτών, με την ελπίδα να κάμψει τις επιφυλάξεις ορισμένων βουλευτών.

Ήδη πολλοί βουλευτές των Εργατικών γνωστοποίησαν ότι θα ψηφίσουν υπέρ των πληγμάτων παρά την αντίθεση του ηγέτη τους Τζέρεμι Κόρμπιν.

Η ψηφοφορία θα μπορούσε να διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.