Το υπουργείο Παιδείας μελετά τον μετασχηματισμό του ΕΑΠ σε αυτοδύναμο Ίδρυμα αντικαθιστώντας την κλήρωση επιλογής των φοιτητών και αυξάνοντας τον αριθμό τους.


Δεκατέσσερις με 15.000 υποψήφιοι καταθέτουν αιτήσεις για προπτυχιακές σπουδές - εκ των οποίων κληρώνονται για σπουδές περίπου οι 5.000 διαμορφώνοντας την αναλογία ένας στους τρεις. 

   Ο λόγος για το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο για το οποίο το υπουργείο Παιδείας μελετά τον μετασχηματισμό του σε αυτοδύναμο Ίδρυμα με την εκλογή οργάνων, αντικαθιστώντας την διαδικασία κλήρωσης επιλογής των φοιτητών με κριτήρια και την αύξηση τον αριθμό των υποτροφιών.

    Την ανακοίνωση έκανε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου μιλώντας στη Βουλή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο, ο πρόεδρος του ΕΑΠ Βασίλης Καρδάσης πρότεινε να καταργηθεί η κλήρωση για όσους επιθυμούν να φοιτήσουν στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και αντ' αυτού να μπαίνουν όλοι όσοι το επιθυμούν, με μειωμένα δίδακτρα κατά 50 ευρώ ανά θεματική ενότητα. Η πρόταση έγινε δεκτή από το υπουργείο Παιδείας και, σύμφωνα με πληροφορίες,  θα τεθεί σε εφαρμογή από την επόμενη χρονιά μόνο, όμως, για τα προπτυχιακά προγράμματα. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.