Σε εξέλιξη η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, με την Αθήνα να θυμίζει φρούριο λόγω των αστυνομικών μέτρων. Ενταση το πρωί στο Πολυτεχνείο



Mε την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, με την Αθήνα να θυμίζει φρούριο λόγω των αστυνομικών μέτρων, στη σκιά του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Παρίσι. κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 42η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Συνολικά 7.000 άνδρες από διάφορες υπηρεσίες έχουν αναπτυχθεί, ενώ απο χθες  βρίσκονται σε αστυνομικό κλοιό το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Πολυτεχνείο.
Το κλίμα φορτίστηκε το πρωι με την ένταση που προκλήθηκε λίγο πριν από την άφιξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να καταθέσει στεφάνι.
Επίσης, επεισόδια είχαν σημειωθεί και την Κυριακή όταν ομάδα αναρχικών επιτέθηκε σε μπλοκ αριστερών αλλά και αναρχικών, καθώς θεώρησαν ότι πρόκειται για μέλη της ΚΝΕ! 
Πάντως αξιωματικοί της αστυνομίας εκτιμούν ότι οι αιματηρές επιθέσεις στη Γαλλία, ενδεχομένως κατευνάσουν τις όποιες διαθέσεις εκδήλωσης εκτεταμένων επεισοδίων, εκτίμηση που μένει να αποδειχθεί.
Την ένταση των μέτρων ασφαλείας επέτεινε η πρόσφατη επιστολή του Νίκου Ρωμανού από τις φυλακές Κορυδαλλού με την οποία γίνεται κάλεσμα για «μαύρο Δεκέμβρη».Ο Νίκος Ρωμανός καλούσε σε ξεσηκωμό γράφοντας:  «Προτείνουμε μια εκστρατεία δράσης με το όνομα «Μαύρος Δεκέμβρης», η οποία θα αποτελέσει τον πυροκροτητή για την επανεκκίνηση της αναρχικής εξέγερσης, μέσα και έξω από τις φυλακές».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.