Διαφοροποιήθηκε από τη διαδικασία εκλογής προέδρου στη ΝΔ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Επανέλαβε την αντίθεσή του για τον τρόπο ανάδειξης του προέδρου της ΝΔ ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, θέτοντας στο τραπέζι ζήτημα αλλαγής της διαδικασίας μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας.
Συγκεκριμένα, ο Β. Μεϊμαράκης τόνισε ότι «δεν είναι δυνατόν ο κάθε Νεοδημοκράτης που έχει σταθεί στο κόμμα στις ήττες στις λύπες και έχει δώσει αγώνες, να εξισώνεται με τον κάθε περαστικό που μπορεί να είναι μηχανισμός και να έλθει επί τούτου και να επιλέξει τον αρχηγό τον δικό μας».
Μιλώντας σε συγκέντρωση στο εργατικό κέντρο του Πύργου, τόνισε ότι «αυτά που μας τραυμάτισαν πρέπει να τα αφήσουμε πίσω».
Αναφερόμενος στις εσωκομματικές εκλογές εξέφρασε την αντίθεσή στην πραγματοποίηση της τηλεμαχίας, λέγοντας πως «δεν μας βοηθάει, γιατί ενέχει ένα στοιχείο αντιπαράθεσης» και όπως τόνισε «αντιπαράθεση έχουμε με τα προβλήματα και με αυτούς που θα τα διαχειριστούν».
Σε ό,τι αφορά στην προεκλογική περίοδο σημείωσε πως «αυτή η διαδικασία μας φέρνει πιο κοντά, μας δίνει μια ανάσα και μια ευκαιρία να συζητήσουμε αμέσως μετά από μία εκλογική ήττα».
Παράλληλα, ο Β. Μεϊμαράκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι «πρώτη φορά μετά τις εκλογές του 1974 παρατηρείται μία αγωνία των πολιτών για το αύριο, λίγες μόνο εβδομάδες μετά την ανάδειξη νέας κυβέρνησης».
Ο κ. Μειμαράκης υποστήριξε ότι Έλληνες και οι ξένοι δεν εμπιστεύονται την πορεία που έχει χαράξει η κυβέρνηση και έκανε λόγο για «ρυθμούς χελώνας στα σωστά ζητήματα», καθώς και για «λανθασμένες αποφάσεις» στα περισσότερα από αυτά.
Στην συνέχεια ο κ. Μειμαράκης είπε πως «οι πολίτες αισθάνονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υφάρπαξαν την ψήφο μια μερίδας πολιτών και τους έδωσαν πλειοψηφία».
Επιπλέον, πρόσθεσε ότι «πολλοί έλληνες αισθάνονται ότι κακώς πήγαν στην αποχή, διότι μέσω της αποχής τούς έδωσαν το περιθώριο να ερμηνευθεί πολύ υψηλότερα η ψήφος του 17,5 % του 50% του εκλογικού σώματος».
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι προσπαθεί να καλλιεργήσει σύγχυση σχετικά με το μνημόνιο, ενώ πρόσθεσε ότι από τον Ιανουάριο σχεδίαζαν εκλογές για Σεπτέμβριο, για αυτό και μετέθεσαν τις πληρωμές των πολιτών από τον Οκτώβριο.
Σύμφωνα με τον κ. Μειμαράκη «η κυβέρνηση ήθελε να φορτώσει τα πάντα στο παρελθόν και σχεδιασμένα μας πήγαιναν σε εκλογές».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.