Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε σε Συνέντευξη Τύπου με θέμα την κάρτα Ιατρικών Υπηρεσιών του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά, η οποία απευθύνεται σε ευάλωτες οικονομικά κοινωνικές ομάδες.

Στη Συνέντευξη Τύπου, στην οποία παρέθεσαν λεπτομέρειες για τα κοινωνικά οφέλη της κάρτας, μεταξύ άλλων,  ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Π. και Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά κ. Νίκος Πλατανησιώτης και η Πρόεδρος του Ο.Σ.Π. κ. Μαρία Μενενάκου, παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης.

Ο κ. Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: «Θα ήθελα να συγχαρώ τον Ιατρικό και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά γι΄ αυτή τη νέα κοινωνική συμμαχία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Πλατανησιώτης.

Η πρωτοβουλία αυτή κινείται σε θετική κατεύθυνση, καθώς δίνει τη δυνατότητα
στους δημότες να κάνουν φθηνές εξετάσεις για όλες τις ιατρικές ειδικότητες και τους οδοντίατρους με τιμολόγια δημοσίου. Ακούσαμε για εξετάσεις αίματος με 2 ευρώ, άλλες εξετάσεις με 1,5, με 3 ευρώ. Οι οδοντίατροι είναι λίγο πιο ακριβοί γιατί υπάρχει μια διαφοροποίηση σχετικά με το κόστος των υλικών. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική σύμπραξη των δύο συλλόγων και είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Πιστεύω ότι έχουν και την οργανωτική δυνατότητα να εξυπηρετήσουν τους χιλιάδες συνανθρώπους μας που θα προμηθευτούν αυτή την κάρτα. Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες είναι αναγκαίες. Περνάμε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική και κοινωνική κρίση στη χώρα, που διαρκεί ήδη 5 χρόνια και είναι προφανές πως θα διαρκέσει κάποια χρόνια ακόμα. Με τέτοιους είδους κοινωνικά συμβόλαια μπορούμε να προχωρήσουμε. Είναι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, πολύ σημαντικές για τη χώρα και τις προωθούμε συνέχεια. Συγχαρητήρια και πάλι στους δύο συλλόγους». 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.