• Γαλλικά πολεμικά αεροσκάφη κατέστρεψαν δύο στρατηγικούς στόχους του ISIS
  • Δέκα αεροπλάνα συμμετείχαν στην επιχείρηση
  • Εριξαν είκοσι βόμβες
  • Πληροφορίες ότι θα συνεχιστούν όλη τη νύχτα οι βομβαρδισμοί 

Γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν 20 βόμβες στο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, την πόλη Ράκα της ανατολικής Συρίας, καταστρέφοντας ένα διοικητικό κέντρο και ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.
«Ο πρώτος στόχος που καταστράφηκε χρησιμοποιούνταν από το Νταές (σ.σ. το ακρωνύμιο του ΙΚ στα αραβικά) ως κέντρο διοίκησης, κέντρο στρατολόγησης τζιχαντιστών και αποθήκη όπλων και πυρομαχικών. Ο δεύτερος στόχος στέγαζε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το γαλλικό υπουργείο.
Στην επιχείρηση αυτή συμμετείχαν δέκα αεροσκάφη, ενώ όπως ανέφεραν πηγές από τη Ράκα, δεν σκοτώθηκε κανένανς πολίτης, αφού οι αεροπορικές επιθέσεις ήταν απολύτως στοχευμένες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αεροπορική επιδρομή θα συνεχιστεί καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και τις επόμενες ημέρες, ενώ είναι σίγουρο ότι θα εντατικοποιηθούν με τη συνδρομή και των Αμερικανών, κατόπιν της κοινής απόφασης που πήραν σήμερα το πρωί σε τηλεφωνική τους επικοινωνία ο Ομπάμα με τον Ολάντ για ενίσχυση των στρατιωτικών τους δεσμών στην περιοχή και την καταστροφή του ISIS.
Η επίθεση των γαλλικών αεροσκαφών έγινε με τη συνεργασία των ΗΠΑ και αφετηρία ήταν τα αεροδρόμια της Ιορδανίας και των Αραβικών Εμιράτων όπου εδρεύουν τα γαλλικά αεροπλάνα.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.