Σε κροίσο από τη Μέση Ανατολή πουλήθηκε το ακριβότερο σπίτι του κόσμου
Το Chateau Louis XIV,


 το ακριβότερο οίκημα του κόσμου και στο οποίο σκεφτόταν η Κιμ Καρντάσιαν να κάνει το γάμο της το 2013, πουλήθηκε σε Κροίσο από τη Μέση Ανατολή.


Το Chateau Louis XIV, το ακριβότερο οίκημα του κόσμου που βρίσκεται στα περίχωρα του Παρισιού, και στο οποίο σκεφτόταν η Κιμ Καρντάσιαν να κάνει το γάμο της το 2013, πουλήθηκε σε Κροίσο από τη Μέση Ανατολή έναντι 275 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την Telegraph.


Το κτίριο έχει συνολικό εμβαδόν 5.000 τμ περίπου και έχει κατασκευαστεί μεταξύ των Βερσαλιών και του Μαρλι λε Ρουά. Η αρχιτεκτονική του είναι εμπνευσμένη από εκείνη του 17ου αιώνα, διαθέτει εσωτερική και εξωτερική πισίνα, γήπεδο σκουός, δύο αίθουσες χορού και νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.


Επίσης υπάρχουν 10 πολυτελείς σουίτες, μεγάλος χώρος υποδοχής με τοιχογραφίες στην οροφή, βιβλιοθήκη, κελάρι με κρασιά που μπορεί να χωρέσει έως και 3.000 φιάλες, ενώ υπάρχει και δωμάτιο διαλογισμού, περικυκλωμένο από ένα τεράστιο ενυδρείο.


Χτίστηκε εκεί όπου κάποτε στεγάζονταν η φρουρά που προστάτευε τον βασιλιά Λουδοβίκο ΙΔ', σε μία έκταση 23 στρεμμάτων, όπου υπάρχει αντίγραφο του σιντριβανιού του Απόλλωνα από τις Βερσαλίες, του οποίου τα αγάλματα είναι καλυμμένα με φύλλα χρυσού.


Η πρόσοψη έχει ένα εκπληκτικό ρολόι, από χαλκό και σμάλτο, πανομοιότυπο με εκείνο της πρόσοψης των Βερσαλιών. Το αποτέλεσμα είναι δουλειά του Σαουδάραβα Εμάντ Κασόγκι, ο οποίος προσέλαβε 200 άτομα που δημιούργησαν αυτό το παλάτι μέσα σε τρία χρόνια.
Υψηλού επιπέδου είναι και η ασφάλεια, με 40 κάμερες παρακολούθησης τελευταίας τεχνολογίας να καλύπτουν κάθε γωνιά του χώρου.


 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.