Το βραβευμένο στις Κάνες θηλυκό δράμα εποχής με την Κέιτ Μπλάνσετ, η μεταφορά του μυθιστορήματος του Γιώργου Σκαμπαρδώνη από τον Μανούσο Μανουσάκη, ένα γαλλικό animation και η παρουσίαση έργων του Παπαδιαμάντη θα προβάλονται στους κινηματογράφους από την ερχόμενη Πέμπτη.


Carol

Ρούνι Μάρα και Κέιτ Μπλάνσετ πρωταγωνιστούν στο θηλυκό δράμα εποχής του Τοντ Χέινς που βραβεύτηκε στις Κάνες. Στα (αισθητικά και θεματολογικά ) λημέρια του υποψήφιου για τέσσερα Όσκαρ και Χρυσές Σφαίρες «Ο Παράδεισος Είναι Μακριά» γυρίζει ο Τοντ Χέινς, οκτώ χρόνια μετά το «I’m Not There». Και ενθουσιάζει αρχικά τις Κάνες, όπου το «Carol» αποσπά Queer Φοίνικα και χαρίζει –εξ ημισείας με την Εμανουέλ Μπερκό– βραβείο ερμηνείας στη Ρούνι Μάρα. Το... «Κορίτσι με το Τατουάζ» δημιουργεί ένα κορυφαίο δίδυμο με την Κέιτ Μπλάνσετ στη μεταφορά του ημι-αυτοβιογραφικού μυθιστορήματος «The Price of Salt» της Πατρίσια Χάισμιθ, το οποίο η Αμερικανίδα συγγραφέας υπέγραψε με ψευδώνυμο. Πρόκειται για την ιστορία ενός έρωτα ανάμεσα σε δύο γυναίκες στη Νέα Υόρκη των ’50s, διασκευασμένη από τη Φίλις Νάγκι (δημιουργό της τηλεταινίας του HBO «Mrs Harris» ).




Ουζερί Τσιτσάνης

Ο Μανούσος Μανουσάκης μεταφέρει το μυθιστόρημα του Γιώργου Σκαμπαρδώνη στην οθόνη έχοντας ένα φιλόδοξο νεανικό καστ στη διάθεσή του. Η σπουδαία μορφή του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού, ο Βασίλης Τσιτσάνης, κι ένας απαγορευμένος έρωτας στην υπό γερμανική κατοχή Θεσσαλονίκη του 1942-3 πρωτοσυνδυάστηκαν στις σελίδες του βιβλίου του Γιώργου Σκαμπαρδώνη και από εκεί μεταφέρονται στο σινεμά από τον Μανούσο Μανουσάκη – σε συμπαραγωγή με τον ΟΤΕ TV. Ο Γιώργος και η Εστρέα είναι ερωτευμένοι, όμως ο έρωτας ανάμεσα σε έναν χριστιανό και μια Εβραία είναι απαγορευμένος. Η περιπετειώδης ιστορία τους βρίσκει καταφύγιο στο ιστορικό «Ουζερί Τσιτσάνης», εκεί όπου ο Έλληνας μεγάλος συνθέτης (Ανδρέας Κωνσταντίνου ) διανύει τα πιο δημιουργικά του χρόνια και συνθέτει τα πιο γνωστά του τραγούδια, ανάμεσα στα οποία και η «Συννεφιασμένη Κυριακή». Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά στοιχήματα της σεζόν, με τον πολύ ταλαντούχο συνθέτη Θέμη Καραμουρατίδη να έχει αναλάβει την ενορχήστρωση των κλασικών τραγουδιών του Τσιτσάνη.





Μιούν, ο Φρουρός του Φεγγαριού

Γαλλικό animation με πρωταγωνιστή έναν αξιαγάπητο μικρό φαύνο. Ο Μιουν επιλέγεται κατά λάθος ως ο νέος Φύλακας του Φεγγαριού, και είναι υπεύθυνος για τον ερχομό της νύχτας και την προστασία του κόσμου των ονείρων. Μετά από μια σειρά καταστροφικών γεγονότων, ο πλανήτης βυθίζεται στο σκοτάδι και ο Μιουν και οι φίλοι του θα ξεκινήσουν για μία εκπληκτική αποστολή που θα αποκαλύψει τα μυστικά του Φεγγαριού και του Ήλιου, και θα τους κάνει θρύλους για πάντα!





Καλή σου νύχτα κυρ-Αλέξανδρε

Δραματοποιημένη παρουσίαση μερικών από τα πιο γνωστά έργα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη από μια ομάδα ηθοποιών η οποία ταξιδεύει στη γενέτειρα του συγγραφέα. Παράλληλα με τη δραματοποίηση αυτή, επιχειρείται ανασύσταση στιγμών του μοναχικού βίου του μεγάλου Σκιαθίτη συγγραφέα. Στον ρόλο του μεγάλου συγγραφέα, ο Βασίλης Διαμαντόπουλος.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.