Οι δράστες φαίνεται να είχαν αναισθητοποιήσει θεία και ανιψιό και μετά να τους έκαψαν ζωντανούς, κάτι που θα επιβεβαιωθεί ή όχι από τον ιατροδικαστή.


«Γιατί τους έκαψαν; Αν ήθελαν να καλύψουν τα ίχνη του εγκλήματος θα έβαζαν φωτιά και στο υπόλοιπο σπίτι, που είχαν αναστατώσει. Είναι πολύ πιθανό οι δράστες να ήταν γνωστοί των θυμάτων. Αρχικά φαίνεται να τους είχαν αναισθητοποιήσει και μετά να τους έκαψαν ζωντανούς, κάτι όμως που θα επιβεβαιωθεί ή όχι από τον ιατροδικαστή. Πρέπει να εξεταστεί αν υπάρχουν θανατηφόρα πλήγματα πριν την φωτιά. Εξετάζουμε ακόμη και το ενδεχόμενο της ‘σκηνοθετημένης’ ληστείας με άλλα κίνητρα δολοφονίας» αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ερευνούν την υπόθεση των ανθρωποκτονιών θείας και ανιψιού, στην Αίγινα.

Η μακάβρια αποκάλυψη ήρθε λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Δευτέρας, όταν κάτοικοι της περιοχής Αγ. Ασωμάτων στην Αίγινα εντόπισαν τις φλόγες και τους καπνούς που έβγαιναν από το υπνοδωμάτιο του σπιτιού της 71χρονης κ. Ειρήνης, όπου έμενε μαζί με τον 44χρονο ανιψιό της, Λάμπρο. Η φωτιά σβήστηκε γρήγορα, με τους πυροσβέστες απλά να εντοπίζουν τις σορούς των δύο ενοίκων στον χώρο του υπνοδωματίου, έχοντας υποστεί σοβαρά εγκαύματα. Κάποια ευρήματα απομάκρυναν την εκδοχή του ατυχήματος από κάποιο θερμαντικό μέσο. Το σπίτι ήταν αναστατωμένο, ερευνημένο, με ίχνη πάλης στο εσωτερικό του.

Ειδοποιήθηκαν αστυνομικοί του νησιού, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι υπήρχε και διάρρηξη στην μπαλκονόπορτα του σπιτιού, με πέτρα που εκτοξεύτηκε από έξω προς τα μέσα. Κλιμάκιο αξιωματικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ταξίδευσε στο νησί, όπου προέβη σε αυτοψία του χώρου, ενώ οι σοροί θα μεταφέρονταν στο νεκροτομείο Αθηνών, για την νεκροτομή που θα γίνει σήμερα. Στο μεταξύ συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, εξερεύνησαν όλους τους χώρους του σπιτιού συλλέγοντας γενετικό υλικό και αποτυπώματα, τα οποία ενδεχομένως ανήκουν στους δράστες.


Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι τα θύματα είχαν μεταφερθεί στον χώρο του υπνοδωματίου, χωρίς προς το παρόν να είναι σε θέση να πουν αν ήταν εν ζωή κατά την μεταφορά, αν είχαν δολοφονηθεί πριν με κάποιο μαχαίρι ή με στραγγαλισμό. Υπήρχαν εμφανή σημάδια πάλης στο σπίτι και ίχνη εκτεταμένης έρευνας στο εσωτερικό του. Ερευνώντας το παρελθόν των θυμάτων, έμαθαν πως η 71χρονη ήταν συνταξιούχος, ασχολείτο πολύ με την εκκλησία της περιοχής προβαίνοντας και σε εράνους για τους φτωχούς, ενώ και ο 44χρονος ήταν ένας ήσυχος άνθρωπος, άνεργος οικοδόμος, που εργαζόταν περιστασιακά σε θερμοκήπια της περιοχής. Είχε μείνει ορφανός σε μικρή ηλικία, και παλαιότερα έμενε με τον θείο του, τον αδερφό της 71χρονης, σε άλλο σπίτι του νησιού, αλλά όταν εκείνος πέθανε, μετακόμισε στην θεία του.

 Την ίδια ώρα, μία ακόμη δολοφονία ηλικιωμένης με κίνητρο τη ληστεία, αποκαλύφθηκε στην Καλλιθέα. Η 84χρονη είχε βρεθεί νεκρή το πρωί της Δευτέρας στην αυλή τη οικίας, στην οδό Αγίων Πάντων,  με τους αστυνομικούς αρχικά να θεωρούν ότι η 84χρονη άφησε την τελευταία της πνοή από παθολογικά αίτια ή πτώση. Η ιατροδικαστική εξέταση, ωστόσο, ανέτρεψε τα δεδομένα, καθώς έδειξε ότι η γυναίκα είχε δεχθεί ένα δυνατό χτύπημα στη μύτη, πιθανόν γροθιά, με αποτέλεσμα να υποστεί ισχαιμικό επεισόδιο και να καταλήξει. Η 84χρονη φαίνεται να είχε δεχθεί την επίθεση των ληστών στην αυλή. Οι δράστες στη συνέχεια ερεύνησαν το ανοικτό σπίτι, αναζητώντας μετρητά και τιμαλφή, τα οποία απέσπασαν και εξαφανίστηκαν. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.