O πρωθυπουργός επιρρίπτει ευθύνες στην αντιπολίτευση για την απουσία συνεννόησης αλλά προσπαθεί να εξάγει το πρόβλημα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό.


Με τις χθεσινές ομιλίες του Πρωθυπουργού στην ΚΟ του κόμματος και στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, είναι φανερό ότι ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρεται στα κόμματα της αντιπολίτευσης χτυπώντας μία στο σφυρί και μια στο πέταλο.
Στο εσωτερικό της ΚΟ υπάρχει αγωνία για τους βουλευτές που δεν πρόκειται να στηρίξουν την επιλογή της κυβέρνησης για τα ασφαλιστικό
Μιλώντας στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε κατά μέτωπο στα κόμματα της αντιπολίτευσης ενώ στον Επιμελητήριο ήταν πιο συναινετικός όσον αφορά την συνεννόηση με άλλους πολιτικούς φορείς αλλά όχι την συγκυβέρνηση.
Είναι προφανές ότι ο Πρωθυπουργός με την επιμονή του να επιρρίπτει ευθύνες στα κόμματα της αντιπολίτευσης για την απουσία συνεννόησης κυρίως στην περίπτωση του ασφαλιστικού προσπαθεί να ...εξάγει το πρόβλημα που εντοπίζεται στην ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος με  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να φέρονται διατεθειμένοι να μην ψηφίσουν το ασφαλιστικό. Παράλληλα με τους υψηλούς τόνους που διατηρεί ο Αλέξης Τσίπρας στις ομιλίες του, στο εσωτερικό της ΚΟ υπάρχει αγωνία για τους βουλευτές που δεν πρόκειται να στηρίξουν την επιλογή της κυβέρνησης για τα ασφαλιστικό.
Αν και επισήμως στην ΚΟ και στο κόμμα εκφράζεται η άποψη ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην ψηφοφορία και η κοινοβουλευτική ομάδα θα ψηφίσει σύσσωμη, στο παρασκήνιο έχουν ήδη ξεκινήσει οι συζητήσεις και το πολιτικό… μασάζ σε βουλευτές που είναι «υποψήφιοι» για να αντισταθούν στην επιλογή της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες κομματικά και κυβερνητικά στελέχη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για να αποφευχθεί η καταψήφιση του ασφαλιστικού με πέντε βουλευτές που εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να καταψηφίσουν το ασφαλιστικό και να θέσουν υπό αμφισβήτηση την κυβερνητική σταθερότητα. Μεταξύ αυτών είναι η Β. Κατριβάνου, η Αν. Καββαδία και ο Χρ. Καραγιαννίδης οι οποίοι είχαν ψηφίσει παρόν στο Μνημόνιο. Υπενθυμίζεται ότι και οι τρείς προέρχονται από την ομάδα των 53 + και διατηρούν ισχυρούς πολιτικούς δεσμούς με τον Γ. Σακελλαρίδη ενώ ο Ευ. Τσακαλώτος έδωσε μάχη για να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια σε εκλόγιμες θέσεις.
Εκτός των τριών βουλευτών οι οποίοι και στο παρελθόν διαφοροποιήθηκαν σε κρίσιμες ψηφοφορίες στο στην κυβέρνηση φοβούνται ότι είναι έτοιμη να καταψηφίσει η Άννα Βαγενά η οποία δεν το έχει σε τίποτα να διαφοροποιηθεί στον βαθμό που θα κρίνει ότι το ασφαλιστικό επιβάλει περικοπές σε μικροσυνταξιούχους. Τέλος στελέχη της κυβέρνησης προσπαθούν να προσεγγίσουν την βουλευτή Νίνα Κασιμάτη η οποία φέρεται και αυτή ότι βρίσκεται στην ζώνη κινδύνου να μην ψηφίσει. Η κ. Κασιμάτη προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ διατηρώντας ένα αριστερό προφίλ χάρις το οποίο εκλέχτηκε στην Β. Πειραιά. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.