Σε συμβολικό κλείσιμο θα προχωρήσουν οι δήμοι την ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού ενώ πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή των Ελλήνων θα πραγματοποιήσουν αιρετοί και εργαζόμενοι στους Δήμους, όπως αποφάσισε και ανακοίνωσε κατόπιν έκτακτης Γενικής Συνέλευσης η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.


Η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία το πλαίσιο μιας σειράς δράσεων στις οποίες θα προβούν από τις επόμενες κιόλας ημέρες. 

Εκτός από το συμβολικό κλείσιμο των δήμων, αποφασίστηκε επίσης η αποστολή επιστολής σε όλους τους βουλευτές, όλων των κομμάτων, από τους οποίους θα ζητείται να μην δώσουν ψήφο σε κανένα νομοθέτημα που θα θίγει τα συμφέροντα της Αυτοδιοίκησης.

Ενημέρωση όλων των πολιτικών αρχηγών για τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, κατά την ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού του 2016, ενημέρωση της Κοινής Γνώμης αλλά και των αρμόδιων υπηρεσιών και οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Στην περίπτωση που δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα, εξουσιοδοτήθηκε το ΔΣ της ΚΕΔΕ να αποφασίσει τη σταδιακή διακοπή διευκόλυνσης άσκησης κρατικών αρμοδιοτήτων, τη διακοπή όλων των επιδόσεων προς τους δημότες, τη διακοπή παροχών δικτύων κοινής ωφέλειας κι αποκομιδή από όλες τις κρατικές υπηρεσίες (ύδρευση – αποχέτευση), τη μη παραλαβή απορριμμάτων από παραχωρησιούχους, τον συμψηφισμό των φόρων που πρέπει να αποδοθούν για τα χρέη του Δημοσίου προς τους Δήμους, τη διακοπή παροχής στοιχείων και πληροφοριών σε κρατικούς φορείς κ.α . 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.