Μαζικά προσήλθαν στις κάλπες οι ψηφοφόροι της ΝΔ για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος. Ενωτικό μήνυμα από τους υποψηφίους.




Εκπλήξεις και ανατροπές φέρνει στη Νέα Δημοκρατία η ανέλπιστη συμμετοχή όσων προσήλθαν στις κάλπες για την εκλογή νέου Προέδρου του κόμματος.

Από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα προκύπτει καθαρή πρωτιά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με πάνω από 40%, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ακολουθεί στην δεύτερη θέση γύρω στο 30% και τον Απόστολο Τζιτζικώστα στην τρίτη θέση. Στην τέταρτη θέση ακολουθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης με μονοψήφιο ποσοστό.

Σύμφωνα τώρα με κύκλους της ΝΔ τελικά αποτελέσματα θα έχουμε πιθανότατα αύριο. 

Η πορεία των αποτελεσμάτων μετά το κλείσιμο της κάλπης

Νωρίτερα με καταμετρημένο το 10% περίπου των εκλογικών τμημάτων ο κ. Μεϊμαράκης προηγούνταν σχεδόν με 15 μονάδες διαφορά από τον δεύτερο συγκεντρώνοντας περίπου 43%. 

Στη δεύτερη θέση βρισκόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 28% ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας συγκεντρώνει περί το 20%. Κύκλοι προσκείμενοι στον Κυριάκο Μητσοτάκη θεωρούν ότι η διαφορά με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη είναι πολύ μικρότερη διότι δεν έχει καταμετρηθεί ακόμη για παράδειγμα η Β΄ Αθηνών όπου ο κ. Μητσοτάκης θα λάβει υψηλό ποσοστό.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στο 30%. Η διαφορά είναι πολύ μικρότερη από αυτή που λέγεται και γράφεται. Πάμε στο Β΄ γύρο και θα κερδίσουμε τη ΝΔ», λένε κύκλοι του κ. Μητσοτάκη.  

Την ίδια ώρα συνεργάτες του κ. Τζιτζικώστα έλεγαν ότι βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Όπως είπαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων σε 197 εκλογικά τμήματα σε όλη την επικράτεια, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 16.500 ψήφους, ο Απόστολος Τζιτζικώστας 10.650, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 8.400 και ο Άδωνις Γεωργιάδης 3.050.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.