Τον γύρο του διαδικτύο κάνει τις τελευταίες ώρες βίντεο στο οποίο καταγράφεται ο έντονος καυγάς ανάμεσα στον πρώην πρόεδρο της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι –νυν κυβερνήτη επαρχίας στην Ουκρανία– και τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας Αρσέν Αβάκοφ, με τον τελευταίο να του ρίχνει στο πρόσωπο ένα ποτήρι νερό.


Το περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια μιας σύσκεψης κεκλεισμένων των θυρών, μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην οποία ήταν παρών ο πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο.

Στις εικόνες, που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σαακασβίλι, οι δύο αξιωματούχοι ανταλλάσσουν ύβρεις και εκτοξεύουν κατηγορίες για διάφορα ζητήματα, παρά τις εκκλήσεις να ηρεμήσουν που τους απευθύνει ο Ποροσένκο.

«Θα αποδείξω ότι είστε ένας κλέφτης, εσείς προσωπικά (...). Όλη η χώρα το γνωρίζει» είπε ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας στον υπουργό, ο οποίος κατόπιν εκτόξευσε ένα ποτήρι νερό εναντίον του.

«Κάθαρμα» απαντάει ο Αβάκοφ.

«Οδήγησες την χώρα σου στα άκρα, άφησε ήσυχη τη δική μου» συνέχισε ο ίδιος, ενώ τον παρακολουθούσαν αποσβολωμένοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες σε αυτήν τη συνάντηση που ήταν αφιερωμένη στην πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ουκρανία.

«Της χώρας σου; Εγώ είμαι Ουκρανός πολίτης!» φώναξε ο Σαακασβίλι, που έλαβε ουκρανικό διαβατήριο προτού θέσει υποψηφιότητα τον Μάιο για την θέση του κυβερνήτη της Οδησσού.

«Και εγώ είμαι Ουκρανός πολίτης» ούρλιαξε ο υπουργός.

«Και εσύ είσαι ένας ψεύτης, ένας κλόουν, μπ@δέλο!».

Ενώ ο πρόεδρος Ποροσένκο ανακοίνωνε τη λήξη της συνεδρίασης, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ, που καθόταν πιο πέρα, με τη σειρά του ενεπλάκη στον καβγά.

«Ψεύτης, να τι είσαι!» κατηγόρησε τον Σαακασβίλι.

«Σε καλέσαμε στην χώρα μας για να προσφέρεις, όχι για πολιτικά τεχνάσματα» προσέθεσε ο ίδιος.

Ο Σαακασβίλι, στενός συνεργάτης του προέδρου, κατηγορεί εδώ και εβδομάδες την κυβέρνηση του Αρσένι Γιατσενιούκ για διαφθορά, κυρίως διότι απέρριψε την ιδιωτικοποίηση ενός εργοστασίου χημικών της Οδησσού, ενώ οι αντίπαλοί του τον κατηγορούν ότι προσπαθεί να το πουλήσει στους Ρώσους.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.