Η Συρία είναι μεν ένα κατά βάση κράτος με μουσουλμανικούςπληθυσμούς, αλλά έχει και μια μεγάλη χριστιανή κοινότητα 1.200.000 πιστών, εκ των οποίων οι 800.000 είναι ελληνορθόδοξοι.


Μάλιστα, υπάρχουν στην χώρα αμιγώς χριστιανικά χωριά, στα οποία ομιλούνται τα αραμαϊκά, η γλώσσα που μιλούσε ο Χριστός και οι μαθητές του. Όταν η κυβέρνηση Άσσαντ ήλεγχε το σύνολο της χώρας, οι χριστιανοί απολάμβαναν όλα τα δικαιώματα, αφού σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας «ο θρησκευτικός αυτοπροσδιορισμός επιτρέπεται μέχρι του σημείου που δεν προκαλεί προβλήματα στην ενότητα του κράτους»

. Όπως ο καθένας μπορεί να καταλάβει, το 1.200.000 των χριστιανών της Συρίας διατρέχει ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΚΙΝΔΥΝΟ από την εξάπλωση του ισλαμικού ISIS κι έχει έναν λόγο παραπάνω από τους υπολοίπους να διαφύγει από την χώρα. Παρόλα αυτά, δε βλέπουμε να έρχονται ως πρόσφυγες στην Ελλάδα και την Ευρώπη, χριστιανοί από την Συρία!

 Κι εμείς που το ξέρουμε; Μα αν βρίσκονταν χριστιανοί μεταξύ των απρόσκλητων, τα ΜΜΕ των κόκκινων ολιγαρχών του πλούτου –που κοπιάζουν νυχθημερόν να μας κάνουν να… συμπαθήσουμε τους «πρόσφυγες»- θα φρόντιζαν να τους επιδεικνύουν συνεχώς. Κι ας ήταν λίγοι… Εδώ μας δείχνουν συνεχώς τα γυναικόπαιδα, που αποτελούν μόνο το 20% των εισερχομένων απρόσκλητων, δε θα μας έδειχναν τους χριστιανούς; 

Ποιοι, λοιπόν, έχουν αποκλείσει τους χριστιανούς της Συρίας από τα καραβάνια της μεγάλης φυγής προς την Ευρώπη; Μήπως τα αφεντικά της Νέας Τάξης Πραγμάτων, που η μόνη τους έγνοια είναι να γεμίσουν με μουσουλμάνους την Ελλάδα και την Ευρώπη, για τους γνωστούς λόγους;

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.