Ο πρωθυπουργός  δεν θα παραστεί σήμερα στην τελετή των Θεοφανείων στον Πειραιά θέλοντας έτσι να δείξει την δυσαρέσκεια του απέναντι στον μητροπολίτη Πειραιώς. Υπενθυμίζουμε πως ο Σεραφείμ είχε επιτεθεί εναντίον της κυβέρνησης με αφορμή το σύμφωνο συμβίωσης. 


Έτσι την εικόνα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να αφήνει συμβολικά ελεύθερο το περιστέρι στο εορτασμό των Θεοφανείων στον Πειραιά δεν θα την δούμε φέτος.

Ο λόγος που ο πρωθυπουργός δεν θα παραστεί στην φετινή τελετή στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας είναι οι δηλώσεις του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ ο οποίος είχε μιλήσει με σκληρούς χαρακτηρισμούς εναντίον των βουλευτών που θα ψηφίσουν το σύμφωνο συμβίωσης.

«Εθελόδουλα πιόνια και ανδρείκελα του διεθνιστικού σιωνιστικού συστήματος» είχε πει χαρακτηριστικά.

Σήμερα ο μητροπολίτης Πειραιά μιλώντας αποκλειστικά στο STAR και τον Βαγγέλη Γκούμα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης:

«Ανεκάλεσε την κρατική τηλεόραση, η οποία επί δεκαετίες μεταδίδει την τελετή των Θεοφανίων στο πρώτο λιμάνι της χώρας. Δυστυχώς έχουμε μια κυβέρνηση, η οποία εξελέγη μεν δημοκρατικώς, εκμεταλλευομένη την οικονομική τραγωδία της χώρας, αλλά πάσχει από όζουσα φασίζουσα νοοτροπία και από εμπάθεια και εκδικητικότητα».

Στην ίδια γραμμή κατά του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών είχε κινηθεί και ο μητροπολίτης Κορίνθου, ο οποίος είχε ξεπεράσει τα όρια κάνοντας μια προκλητική δήλωση για τα παιδιά του πρωθυπουργού.

«Αν του έδινα ως ευχή να σε αξιώσει ο Θεός να παραστείς και στα συμβόλαια των παιδιών σου τι θα μου έλεγε; Με ειρωνεύεσαι; Με κατηγορείς; Του λέω οτι θα πρέπει να σεβόμαστε ορισμένα πράγματα στη ζωή μας. Δεν είναι καλά παραδείγματα αυτά, εκτραχύνουν τον άνθρωπο και τον κάνουν κτηνώδη, δεν μας χρειάζονται τέτοιοι άνθρωποι» ανέφερε στο κήρυγμα του ανήμερα Πρωτοχρονιά ο κ.κ. Διονύσιος.

Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα παραστεί στην τελετή στη Δεξαμενή στο Κολωνάκι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπου θα  χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.