Μπόνους για τους ...συμβούλους και τους μετακλητούς των υπουργικών γραφείων δίνει το νέο Μισθολόγιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ­-ΑΝΕΛ


Μπόνους στους συνεργάτες των υπουργών, τους μετακλητούς και τους ειδικούς συμβούλους δίνει η κυβέρνηση με το νέο μισθολόγιο την ίδια στιγμή που οι πενιχρές αυξήσεις των 20 ευρώ κατά μέσο όρο οι οποίες προβλέπονται για 350.000 υπαλλήλους θα αποδοθούν σε βάθος ...τετραετίας.

Όπως προβλέπει η εγκύκλιος για το νέο μισθολόγιο του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών Γ. Χουλιαράκη, οι συνεργάτες των υπουργών και των υφυπουργών καθώς και οι ειδικοί σύμβουλοι με την ανάληψη της υπηρεσίας θα λαμβάνουν μισθούς που ένας δημόσιος υπάλληλος θα τους δει λίγο πριν βγεί στην σύνταξη. Την ίδια στιγμή περίπου 300.000 υπάλληλοι θα μείνουν καθηλωμένοι στις ίδιες αποδοχές μέχρι και 10 χρόνια προκειμένου να μειωθούν οι υπερβάλλουσες διαφορές.

Συγκεκριμένα η εγκύκλιος του κ. Χουλιαράκη προβλέπει ότι οι διευθυντές των πολιτικών γραφείων των μελών της κυβέρνησης και των υφυπουργών κατατάσσονται στο υψηλότερο μισθολογικό κλιμάκιο της κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) στο οποίο αντιστοιχεί βασικός μισθός 2.154 ευρώ. Μαζί με το επίδομα θέσης ευθύνης που υπολογίζεται σε 1.000 ευρώ ένας διευθυντής πολιτικού γραφείου θα λαμβάνει βασικό μισθό 3.154 ευρώ χωρίς να υπολογίζονται οι υπερωρίες και τα υπόλοιπα επιδόματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ανώτατος μισθός που μπορεί να λάβει ένας υπάλληλος Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης μετά από 40 χρόνια δουλειάς είναι 2.154 ευρώ!!!

Αντίστοιχα οι ειδικοί σύμβουλοι των Γενικών Γραμματειών του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού, των λοιπών μελών της κυβέρνησης, των υφυπουργών, των γενικών, αναπληρωτών γενικών και ειδικών γραμματέων υπουργείων, καθώς και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, εάν είναι κάτοχοι διδακτορικού τίτλου, με το «καλημέρα» του διορισμού τους λαμβάνουν μισθό που αντιστοιχεί σε 34 χρόνια προϋπηρεσίας για έναν απλό υπάλληλο και θα παίρνουν 2.036 ευρώ. Το ποσό αυτό είναι σχεδόν το διπλάσιο από τον βασικό μισθό ενός νεοπροσλαμβανόμενου υπάλληλου πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (1092 ευρώ). Ένας ειδικός σύμβουλος με μεταπτυχιακό θα λαμβάνει βασικό μισθό 1.918 ευρώ που αντιστοιχεί σε αποδοχές για 29 χρόνια προϋπηρεσίας με βάση το νέο μισθολόγιο. Ένας απλός ειδικός σύμβουλος με πτυχίο ΤΕΙ προβλέπεται να λάβει 1.697 ευρώ βασικό μισθό όταν ο πρωτοδιόριστος υπάλληλος ΤΕ θα λάβει μόλις 1.037 ευρώ μικτά δηλαδή περίπου 600 ευρώ λιγότερα.

Οι ειδικοί συνεργάτες των Γενικών Γραμματειών του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, των λοιπών μελών της κυβέρνησης, των υφυπουργών, των γενικών, αναπληρωτών γενικών και ειδικών γραμματέων υπουργείων, καθώς και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, που δεν κατέχουν διδακτορικό η μεταπτυχιακό τίτλο κερδίζουν 26 χρόνια προϋπηρεσίας (13 Μ.Κ.) στην νέα μισθολογική κλίμακα και θα αμείβονται με 1.578 εάν είναι υπάλληλοι με απολυτήριο λυκείου. Ένας υπάλληλος ΔΕ χρειάζεται 39 χρόνια προϋπηρεσίας για να λάβει αυτόν τον βασικό μισθό. 

Οι μηνιαίες αποδοχές των προϊσταμένων των ειδικών γραφείων της Γενικής Γραμματείας πρωθυπουργού, της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης και της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού είναι ίσες με αυτές των υπαλλήλων Ειδικών Θέσεων 1ου βαθμού. Δηλαδή ο βασικός μισθός τους ορίζεται στο ποσό των 1.960 ευρώ μηνιαίως, ενώ παράλληλα δικαιούνται και επίδομα θέσης ευθύνης 600 ευρώ! Το σύνολο των μηνιαίων αποδοχών τους φθάνει δηλαδή στο ποσό των 2.460 ευρώ χωρίς να υπολογίζονται υπερωρίες και τα υπόλοιπα επιδόματα ή οι συμμετοχές σε επιτροπές.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.