Μόνο η… κορυφή του παγόβουνου των οικογενειακών διορισμών φαίνεται πως είναι η υπόθεση του διορισμού του συζύγου της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Χαράς Καφαντάρη, Αργύρη Αργυρού, σε ΔΕΚΟ-«φάντασμα»…


Όλα ξεκίνησαν με την ενέργεια του υπουργού Περιβάλλοντος, Πάνου Σκουρλέτη, να στελεχώσει πλήρως το Διοικητικό Συμβούλιο της «Δημόσιας Επιχείρησης Ενεργειακών Επενδύσεων Α.Ε.» (Δ.ΕΠ.ΕΝ.Ε. Α.Ε.) την οποία ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες. Εν συνεχεία συγκροτήθηκε κανονικότατα η εταιρεία, και ορίστηκε σταδιακή εκταμίευση του μετοχικού κεφαλαίου συνολικού ύψους 1 εκατ. ευρώ αλλά και ο διορισμό προέδρου, αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου. Και πού είναι το κακό θα πείτε τώρα εσείς;

Ας δούμε το -ανύπαρκτο- αντικείμενο της συγκεκριμένης εταιρείας. Η ΔΕΠΕΝΕ είχε αποφασιστεί την περασμένη κοινοβουλευτική περίοδο ώστε να συμμετέχει στην κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από την Ρωσία στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας. Καλά ως εδώ; Το έργο, όμως, έχει ακυρωθεί λόγω και των «πολεμικών» σχέσεων Ρωσίας-Τουρκίας μετά και την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Οπότε μιλάμε για μία εταιρεία η οποία θα είναι σε πλήρη λειτουργία, θα πληρώνει τους εργαζόμενούς της αλλά δεν θα έχει κανένα αντικείμενο και φυσικά κανένα έσοδο.

Οι διορισμοί όμως δεν σταματούν μόνο στην άνωθεν περίπτωση…


Η λίστα της οικογενειοκρατίας και της κομματοκρατίας

Το φαινόμενο νεποτισμού που θυμίζει άλλες σκοτεινές εποχές διόγκωσης του Δημοσίου συμπληρώνεται από περιπτώσεις όπως οι παρακάτω:

Ο κ. Γιάννης Μπενίσης, σύντροφος της κας Ρένας Δούρου, ανέλαβε το «τιμόνι» της ΕΥΔΑΠ, ενώ ο αδελφός της περιφερειάρχη Αττικής ήταν σύμβουλος στο υπουργείο Πολιτισμού.
Τα δύο ανίψια της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου τοποθετήθηκαν σύμβουλοί σε υπουργεία
Ο κ. Γιώργος Τσίπρας ξάδελφος του πρωθυπουργού τοποθετήθηκε γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών
Η σύντροφος του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου τοποθετήθηκε πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ κ.α.
Στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου δε, τοποθετήθηκε αντιπρόεδρος του νοσοκομείου Αρτας, ο άνθρωπος που λίγες ημέρες μετά τον διορισμό του χτυπούσε παλαμάκια στο «βαρύ» ζεμπέκικο της κας Ολγας Γεροβασίλη, κυβερνητικής εκπροσώπου και βουλευτή… Αρτας. Την ίδια ώρα όπως αναφέρει το protothema.gr, την περασμένη Πέμπτη, πρώτη ημέρα λειτουργίας της Βουλής για το νέο έτος, η κυβέρνηση έσπευσε να «περάσει» από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή τον διορισμό της νέας ηγεσίας της «Εγνατία Οδός ΑΕ». Στην θέση του προέδρου τοποθετήθηκε ο κ. Απόστολος Αντωνούδης, π. δήμαρχος Πυλαίας με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και διευθύνουσα σύμβουλος ανέλαβε η καθηγήτρια του ΑΠΘ και υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γλυκερία Καλφακάκου, με την λίστα των διορισμών να μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.