Έριδες στην ομάδα του Απόστολου Τζιτζικώστα έχει προκαλέσει η τελική μάχη για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ανάμεσα στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 


Τα τελευταία 24ωρα είναι σε εξέλιξη μια μάχη επιβολής μεταξύ των στελεχών που στήριξαν την υποψηφιότητα του περιφερειάρχη στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, για το πού θα μεταφερθεί ο μηχανισμός Τζιτζικώστα και ο οποίος εν πολλοίς θα καθορίσει τον επόμενο αρχηγό. 

Η βόμβα απασφάλισε μετά τη συνάντηση «καθοδήγησης» που είχε την περασμένη εβδομάδα στον Βόλο ο γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, με κομματικά στελέχη της πλευράς Τζιτζικώστα (κυρίως από τη βόρεια Ελλάδα), σε μια προσπάθεια να «δώσει γραμμή» για την αναμέτρηση της 10ης Ιανουαρίου. Όπως λένε έγκυρες πηγές της Συγγρού, ο κ. Παπαμιμίκος έχει αρχίσει εκστρατεία στο εσωτερικό του κόμματος για την ενίσχυση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με στόχο να μεταφερθούν σε εκείνον οι ψήφοι του περιφερειάρχη από τον πρώτο γύρο των εκλογών. 

Το αθηναϊκό μπλοκ (ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και αρκετά «ορφανά» στελέχη) δεν είδε με καλό μάτι την επιχείρηση του Γραμματέα της ΝΔ. Και ενώ πολλοί από αυτούς τηρούσαν ουδέτερη στάση μέχρι πρότινος, αποφάσισαν να περάσουν απέναντι και να υποστηρίξουν -έστω σιωπηρά- τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, θεωρώντας casus belli τη συνάντηση του Βόλου, καθώς και άλλες τρεις συνάξεις που έγιναν τις τελευταία με πρωτοβουλία Παπαμιμίκου, για τη στήριξη του κ. Μητσοτάκη. 

Οι παρασκηνιακές κινήσεις του Ανδρέα Παπαμιμίκου άναψαν φωτιές και προκάλεσαν μια κινηματική αντίδραση στις τάξεις των υποστηρικτών του Απόστολου Τζιτζικώστα. Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν ότι περίπου 30 πυρήνες που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη στήριξη του Μακεδόνα πολιτικού στην Αττική, αυτοδιοικητικοί και κομματικά στελέχη που από καιρό είχαν εκφράσει την έντονη διαφωνία τους με τις πρακτικές Παπαμιμίκου, συναντήθηκαν σε γνωστό καφέ του Κολωνακίου και αποφάσισαν να χαράξουν γραμμή άμυνας απέναντι στο επιχειρούμενο «καπέλωμα», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά. Αυτό που χτύπησε »κόκκινο» στην εν λόγω ομάδα, ήταν η προσπάθεια του Γραμματέα της Π.Ε. «να επιβάλει την υποψηφιότητα του Κυριάκου», χρεώνοντας μάλιστα και την ήττα του κ.Τζιτζικώστα, στους συσχετισμούς που δημιούργησε προεκλογικά ο κ. Παπαμιμίκος.  

Η αποφάσεις που ελήφθησαν τη νύχτα αυτή στην οδό Πλουτάρχου, λένε καλά πληροφορημένες πηγές, δεν πέρασαν απαρατήρητες από την πλευρά Μεϊμαράκη… Έτσι, φαίνεται ότι τα στελέχη του Απόστολου Τζιτζικώστα έχουν τραβήξει δύο χωριστούς δρόμους και ήδη μετράνε δυνάμεις υπέρ Μεϊμαράκη και υπέρ Μητσοτάκη, ανεξάρτητα από τη «γραμμή» που θα δώσει, για την ερχόμενη Κυριακή, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.