Στα «χέρια» των ανδρών της υποδιεύθυνσης οργανωμένου εγκλήματος έπεσαν τρεις Ελληνίδες, ηλικίας 56, 60 και 65 ετών αντίστοιχα που εκμεταλλευόμενες την φτώχεια γυναικών από την Ρουμανία τους έταζαν δουλειά και τελικώς κατέληγαν στις πιάτσες του αγοραίου έρωτα στην πλατεία Βικτωρίας.


Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη των αδίστακτων γυναικών, μετά από καταγγελίες δύο ιερόδουλων, υπηκόων Ρουμανίας που υποστήριξαν πως, εντόπιζαν τα θύματα τους στη Ρουμανία και εκμεταλλευόμενοι την δεινή τους οικονομική κατάσταση και με την υπόσχεση ότι θα τις φέρουν στη χώρα μας για να εργασθούν νόμιμα, με μεγάλες οικονομικές απολαβές, αποσπούσαν την συναίνεση τους και τις μετέφεραν στην Ελλάδα. 

Στη συνέχεια, τις εγκαθιστούσαν σε οικία στην πλατεία Βικτωρίας και από εκεί τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται καθημερινά, υπό την επιτήρηση τους, σε παρακείμενο οίκο ανοχής. Το σύνολο των εισπράξεων διανέμονταν στα μέλη, κατ' αναλογία με τον ρόλο που κατείχε ο καθένας.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της πρακτικής που ακολουθούσε ηγετικό μέλη της σπείρας, προκειμένου να επιβάλει το φόβο, ήταν οι συνεχείς βιασμοί των θυμάτων του. Η σπείρα δρούσε από το 2014. Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά δύο ακόμη Έλληνες και δύο Ρουμάνες που διαπιστώθηκε πως είχαν ενεργό ρόλο στη σπείρα.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.