Η ζωή και η καριέρα του πιο αγαπημένου τραγουδιστή των τελευταίων ετών. Ο Παντελής Παντελίδης, ο πιο δημοφιλής τραγουδιστής-τραγουδοποιός των τελευταίων ετών, με τις πολλές και μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό του, έχασε σήμερα το πρωί τη ζωή του σε τροχαίο, μια είδηση που έχει σοκάρει το πανελλήνιο, προκαλώντας απίστευτη θλίψη και στενοχώρια.
Σε μαθητική παρέλαση.
Σε μαθητική παρέλαση.
Γεννήθηκε πριν 33 περίπου χρόνια στην Αθήνα και συγεκριμένα στη Νέα Ιωνία. Τις ημέρες του τις περνούσε με παιχνίδι -το αγαπημένο του σπορ ήταν το ποδόσφαιρο όπως δήλωσε σε παλαιότερη συνέντευξή του- διάβασμα, και μοναχικές στιγμές στο δωμάτιό του, συντροφιά με την αγαπημένη του κιθάρα, την οποία έμαθε να παίζει μόνος του.
Εκείνος κι αυτή, γράφοντας τα πρώτα του τραγούδια, χωρίς σιγουριά και αυτοπεποίθηση, που δίσταζε να τα δείξει ή να τα πει σε άλλους.
Στο πολεμικό ναυτικό.
Στο πολεμικό ναυτικό.
Ύστερα ακολούθησαν τα χρόνια στο πολεμικό ναυτικό. Ένας υπαξιωματικός που πνιγόταν στα πρέπει, τα deadlines, τα πρωινά ωράρια, που μια μέρα έβγαλε τη στολή του, παραιτήθηκε και αποφάσισε να ακολουθήσει το μονόδρομο της ζωής του: Να ασχοληθεί αποκλειστικά με το τραγούδι. 
Τέσσερα χρόνια εμφανιζόταν σε μικρές πίστες, ώσπου εκμεταλλευόμενος τη μεγάλη επιτυχία του Youtube και ακολουθώντας τα ξένα πρότυα, άρχισε να ανεβάζει τα πρώτα του video με τα δικά του τραγούδια, να συγκεντρώνει εκατομμύρια views, να γίνεται αυτόματα το next best thing της μουσικής σκηνής και να κάνει το... Παντελίδης, την πιο αγαπημένη λέξη όλων.
Στο video του Δεν ταιριάζετε σου λέω, την πρώτη του μεγάλη επιτυχία στο Youtube.
Στο video του Δεν ταιριάζετε σου λέω, την πρώτη του μεγάλη επιτυχία στο Youtube.
Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά, «Αλκοολικές οι νύχτες» κυκλοφόρησε το 2012 και έγινε διπλά πλατινένια. «Δεν ταιριάζετε σου λέω», «Συνοδεύομαι», «Πάμε στοίχημα θα ξαναρθείς», «Παραμυθιάζομαι», «Λιώμα σε γκρεμό», όλα εμπνευσμένα από προσωπικά του βιώματα ή ιστορίες κοντινών του ανθρώπων, αλλά και την πολυαγαπημένη του μητέρα, Αθηνά, για την οποία έγραψε το ομώνυμό του τραγούδι.
Μια Ελλάδα στα κάγκελα, είχε μόλις βρει το ανεβαστικό soundtrack της καθημερινότητά της. Αμέσως μετά, στις 31 Οκτωβρίου 2013 κυκλοφόρησε το επόμενο άλμπουμ του, «Ουράνιο τόξο που του λείπανε 2 χρώματα».
Νικητής σε πολλές κατηγορίες στα βραβεία MAD.
Νικητής σε πολλές κατηγορίες στα βραβεία MAD.
Βραβεία στα MAD, νέα τραγούδια, νέες απίστευτες συνεργασίες, μια πρεμιέρα που είχε προγραμματιστεί για αύριο, 19 Φεβρουαρίου μαζί με τη Δέσποινα Βανδή και τον Κώστα Μαρτάκη, στο νυχτερινό του πια στέκι, το Teatro, μετά την επιτυχία που σημείωσαν στη Θεσσαλονίκη.
Επιπλέον πολλές αντιδράσεις για το τραγούδι που ερμήνευσε live στην Λευκωσία, λίγες ημέρς πριν, με την γκόμενα που τριγυρνά στα Κατεχόμενα, τη δημόσια απάντησή του στο facebook, τονίζοντας πως επρόκειται για ερωτική δημιουργία και όχι κοινωνική. 
Κι ύστερα μια τελεία και μια παύλα. Οριστικά σημεία στίξης που δείχνουν το τέλος. Κι όταν αυτό έρχεται, όλα παγώνουν.
Θα υπάρχουν όμως πάντα τα τραγούδια του, τα video του, οι σπάνιες τηλεοπτικές του συνεντεύξεις. Ναι, με ένα πάτημα στο Play, ο Παντελής Παντελίδης θα βρίσκεται ξανά εδώ, θα επιστρέφει σε όσους τον αγάπησαν, τον λάτρεψαν και τον ανέβασαν στην κορυφή, να χαμογελάει, να κοιτάει τον φακό και να τραγουδά: Δεν ταιριάζετε σου λέω.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.