Στην Αθήνα μεταφέρεται από την Παρασκευή ο αγώνας των αγροτών, όπως αποφάσισαν ομόφωνα σήμερα οι εκπρόσωποι αγροτών από 68 μπλόκα που συμμετείχαν στην πανελλαδική συνάντηση της Νίκαιας. Σύμφωνα με την απόφαση, την Παρασκευή με τρακτέρ και λεωφορεία οι αγρότες θα μετακινηθούν στην Αθήνα και θα «στρατοπεδεύσουν» στο Σύνταγμα, τουλάχιστον επί ένα διήμερο, ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες.


Αποφασισμένοι να πάνε την κατάσταση στα άκρα εμφανίστηκαν οι αγρότες, καθώς μετά την πανελλαδική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Νίκαια Θεσσαλονίκης, κατέληξαν στο να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με επιτομή την "γενική επιστράστευση" κατά την "κάθοδό" τους στην Αθήνα την Παρασκευή.
Η "απόβαση" των αγροτών θα γίνει στο Σύνταγμα, με τους εκπροσώπους από τα 68 μπλοκ όλης της χώρας να κάνουν λόγο για διήμερη παραμονή τους.
Στο πλαίσιο των γενικών κινητοποιήσεών τους, οι αγρότες συντονίστηκαν ώστε να αυξήσουν τις ώρες αποκλεισμού των δρόμων και διάφορων σημείων της Εθνικής Οδού, ενώ παράλληλα πάρθηκε η απόφαση να μην συμμετάσχουν στη συνάντηση της Τρίτης, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
Επιπλέον, εκπρόσωποι των αγροτών κατάρτισαν ένα κοινό πλαίσιο αιτημάτων, τα οποία συνοψίζονται στα εξής:
Αφορολόγητο στις 12.000 ανά άτομο
- Απόσυρση του ασφαλιστικού και του φορολογικού, αλλά και κατάργηση φορολογικών μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα για τον κλάδο, όπως επίσης και των τεκμηρίων διαβίωσης.
- Αφορολόγητο πετρέλαιο και κατάργηση του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια.
- Ρύθμιση των "κόκκινων δανείων".
- Να μην ισχύσει η φορολογία σε κρασί και τσίπουρο.
Απορρίπτεται η πρόταση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου
Απορρίπτουν δε, την πρόταση που τους απηύθηνε για διάλογο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, μέσω θεσμικών επιτροπών της Βουλής, όπως η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, η οποία έχει διακομματικό χαρακτήρα και, όπως είχε δηλώσει ο υπουργός, θα μπορούσε να ακούσει τους αγρότες.
Αίτημα των αγροτών παραμένει η σύγκλιση διακομματικής επιτροπής η οποία επί τούτου θα ασχοληθεί με το αγροτικό ζήτημα και τα κόμματα θα εκπροσωπούνται σε αυτήν σε ανώτατο επίπεδο.
Παράλληλα, εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους για το γεγονός ότι έχουν σταλεί «ονομαστικές» προσκλήσεις σε αγρότες προκειμένου να μετάσχουν στην συνεδρίαση της Επιτροπής, τονίζοντας ότι δεν τους ζητήθηκε να ορίσουν οι ίδιοι εκπροσώπους των μπλόκων τους και ότι σε κάθε περίπτωση δεν αναγνωρίζουν αυτού τους είδους την διαδικασία.
Aποκλεισμένη η Πελοπόννησος 
Πολλαπλά προβλήματα δημιουργούν τα μπλόκα των αγροτών στην Πελοπόννησο, καθώς αυτή τη στιγμή είναι κλειστές τόσο η παλαιά Εθνική Οδό Τρίπολης - Άργους, όσο και η παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου.
Οι αγρότες του Άργους έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην είσοδο του χωριού Μύλοι Αργολίδας και δεν προτίθενται να αποχωρήσουν πριν τις 6.00 το απόγευμα.
Οι συνάδελφοί τους στην Κόρινθο, έχουν αποκλείσει την παλαιά εθνική οδό στο Καλαμάκι Κορινθίας. Σύμφωνα με τους ίδιους, η κυκλοφορία θα επιτραπεί μετά τις 10.00 το βράδυ.
Κλειστή παραμένει και η γέφυρα του Ευρώτα, στην εθνική οδό Σπάρτης – Τρίπολης, καθώς οι αγρότες της Λακωνίας αναμένεται να αποχωρήσουν γύρω στις 5.00 το απόγευμα. 
Νεύρα στα ΚΤΕΛ Κηφισού
Οι συνεχόμενες και ατέρμονες κινητοποιήσεις των αγροτών έχουν "κόψει" την Ελλάδα στα δύο, με την κυκλοφορία των πολιτών από πόλη σε πόλη να πραγματοοποιείται κάτω από αντίξοες συνθήκες, δεδομένου ότι το δρομολόγιό τους επιβαρύνεται κατά 2-3 ώρες.
Συγκεκριμένα, στο ΚΤΕΛ Κηφισού επικρατεί το αδιαχώρητο από το πρωί της Παρασκευής. Επιβάτες έχουν "κατακλύσει" τον σταθμό, καθώς δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των λεωφορείων, με τον εκνευρισμό να κινείται σε υψηλά επίπεδα.
Στρατεύσιμοι, φοιτητές κ.ά. δεν γνωρίζουν αν μπορέσουν να αναχωρήσουν σήμερα για τον προορισμό τους, με τους εργαζομένους να έχουν "βραχυκυκλώσει", λόγω του ότι δεν έχουν κάποια ενημέρωση για το αν οι συνθήκες είναι κατάλληλες στο να πραγματοποιηθούν τα ταξίδια. Πληροφορίες αναφέρουν πως για Αχαϊα και Ηλεία, οι δρόμοι θα "ανοίξουν" στις 20:30. Παρόλα αυτά ο όγκος των επιβατών που έχει "κοψει" εισιτήριο είναι τεράστιος και οι υπάλληλοι του ΚΤΕΛ Κηφισού καλούνται να δώσουν προτεραιότητα στο ποιοι θα επιβιβαστούν.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.