Σταθεροί στις προτεραιότητες μας και στο τομέα της προάσπισης και προστασίας του περιβάλλοντος, επιλύθηκε ένα ακόμα χρόνιο πρόβλημα που απασχολούσε τη Δημοτική Ενότητα Λυκόβρυσης.
Συγκεκριμένα, μετά από συνεχείς προσωπικές παρεμβάσεις και οχλήσεις (αποστολή εγγράφων, προσωπικές συναντήσεις) του Δημάρχου κ.  Μαυρίδη προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επετεύχθη η οριοθέτηση τμήματος του ρέματος ΠΥΡΝΑΣ, αφού ήταν μια υπόθεση που εκκρεμούσε αρκετά χρόνια.
Σύμφωνα με απόφαση του  Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ Αρ. φύλλου 5/27 Ιανουαρίου 2016 (Τεύχος Τέταρτο), έγινε επικύρωση του καθορισμού οριογραμμών τμήματος του ρέματος ΠΥΡΝΑΣ, που βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Λυκόβρυσης.
Μετά από αυτή την ουσιαστική και θετική εξέλιξη ο Δήμος μας προτίθεται να προβεί στην ανάπλαση της περιοχής του ρέματος με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος, με δημιουργία συνθηκών περιπάτου και αναψυχής με τρόπο περιβαλλοντικά ήπιο. Μιας περιοχής ιδιαίτερης αισθητικής ποιότητας και φυσικού κάλλους που αποτελεί πνεύμονα ζωής για την περιοχή.
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί σημαντική συμβολή στην προσπάθεια διάσωσης, προστασίας και αξιοποίησης του πράσινου της περιοχής.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.