Ανακοίνωσε, επίσης, ότι την Παρασκευή, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου μαζί με τον αντιπρόεδρο του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη


Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργο εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικων συντακτών.

«Η χώρα αγγίζει το σημείο μηδέν. Το προσφυγικό οδηγείται εκτος ελέγχου. Η πραγματική οικονομία έρημο τοπίο. Η διαπραγμάτευση είναι "κλινικά νεκρή" και η κοινωνία βράζει. Ο κ. Τσίπρας εξελίσσεται σε μοιραίο πρωθυπουργο για την Ελλάδα. Υβρίζει, πολώνει, ψεύδεται, συκοφαντεί. Το πρωό ζητά συναίνεση και το βράδυ διχάζει» είπε συγκεκριμένα ο κ. Κουμουτσάκος.

Σε αντιπαραβολή έφερε την εικόνα της ΝΔ και του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζει τις πρωτοβουλίες στο μεταναστευτικό, το οποίο θεωρεί ζήτημα τεράστιας εθνικής σημασίας με ευρωπαϊκές και διεθνείς διαστάσεις.

«Αποδεικνύει έμπρακτα μια άλλη αντίληψη για την πολιτική. Μετέχουμε ενεργά για να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα. Πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον και το συλλογικό καλο» συνέχισε ο κ. Κουμουτσάκος, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι στις χθεσινές επικοινωνίες του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Τσίπρα και άλλους πολιτικούς αρχηγούς έθεσε ένα θέμα: το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών για το μεταναστευτικό να γίνει πριν τη σύνοδο ΕΕ - Τουρκίας.
Επιπλέον, ο Γιώργος Κουμουτσάκος πρόσθεσε ότι η ΝΔ συνέστησε ειδική ομάδα διαχείρισης κρίσεων, ότι έχουν γίνει τα πρέποντα διαβήματα, πριν από την κυβέρνηση, τόσο προς την Αυστρία όσο και προς την Τουρκία χθες, ότι ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τους 28 πρέσβεις και συμμετείχε με καθαρές, εθνικές θέσεις στο ΕΛΚ. «Οι πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν, γιατί αυτό επιβάλλει η σοβαρότητα των περιστάσεων» επισήμανε.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ ανακοίνωσε ότι σήμερα συνεδριάζει η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου, στην οποία πρόεδρος ειναι ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και θα συζητηθεί η πορεία διαβούλευσης για νέο καταστατικό.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ στις 17:30 θα συναντηθεί με νέους μηχανικούς, στο πλαίσιο των επαφών του με την κοινωνία και αύριο στις 10:00 θα παραχωρήσει σε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον αντιπρόεδρο του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη, κατά την οποία θα παρουσιαστεί η φιλοσοφία του εγχειρήματος επεξεργασίας του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος της αξιωματικης αντιπολίτευσης.

Τέλος, ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έχει προσκληθεί και θα μιλήσει στο συνέδριο του κόμματος "Το ποτάμι".

 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.