Ο Δήμος Δελφών και ο Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Άμφισσας σας προσκαλούν σε συνάντηση εργασίας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 04.03.2016 και ώρα 18.30, στην αίθουσα ισόγεια αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Πλατεία Κεχαγιά, Άμφισσα), με αντικείμενο την προετοιμασία της πρωτοβουλίας του Δήμου μας γύρω από τη σύγχρονη διαδικασία πιστοποίησης με την ονομασία «Περιβαλλοντικό Αποτύπωμα Προϊόντος» (P.E.F. = Product Environmental Footprint).

Η πιστοποίηση αυτή εξελίσσεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με σκοπό να αντικαταστήσει τις ποικίλες πιστοποιήσεις που υπάρχουν σχετικά με την φιλική προς το περιβάλλον πορεία ενός προϊόντος και σύντομα το P.E.F. προβλέπεται να παίξει κεντρικό ρόλο στις διεθνείς αγορές.

Στη διαδικασία αυτήν κεντρικό ρόλο παίζουν ερευνητικά Ινστιτούτα και Πανεπιστήμια, ένα εκ των οποίων είναι το Scuola Superiore di Studi Universitari e di Perfezionamento Sant'Anna το οποίο εδρεύει στην πόλη Πίζα της Ιταλίας και εκπρόσωπός του και ειδικός στη συγκεκριμένη διαδικασία, η Dr Benedetta Nucci, πρόκειται να επισκεφθεί τον Δήμο μας.

Η συνάντηση εργασίας είναι ανοιχτή και για το κοινό, ώστε να μπορέσει να την παρακολουθήσει όποιος το επιθυμεί, ιδιαίτερα από τους παραγωγικούς χώρους (ελαιοπαραγωγοί, βυρσοδέψεις, τυροκόμοι, μελισσοκόμοι, τυποποιητές, κλπ), αλλά και από τους χώρους παροχής υπηρεσιών (ξενοδόχοι, εστιάτορες, κλπ).

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.