Βόμβα από την Γερμανία: Η Ελλάδα έχει μόνο 25.000 πρόσφυγες
«Βόμβα» από τον υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ,  ο οποίος υποστήριξε ότι αν λάβει κανείς υπόψη τη βοήθεια που παρείχαν στην Ελλάδα άλλα κράτη, τότε δεν μπορεί να γίνεται λόγος για «αθέμιτη επιβάρυνση».
Μάλιστα, όπως υποστήριξε, αν και η Ελλάδα «βρίσκεται σε μια δύσκολή κατάσταση» εντούτοις η κατάσταση είναι «διαχειρίσιμη» δεδομένου, όπως λέει, ότι η χώρα έχει 11 εκατομμύρια κατοίκους και «έχουν έρθει τώρα περίπου 25.000 πρόσφυγες».
Ο ντε Μεζιέρ, τάχθηκε υπέρ της άμεσης παραλαβής προσφύγων από την Τουρκία, ενώ έκανε λόγο για «αξιοπρόσεκτη» ανθρωπιστική προσφορά της γείτονα χώρας.
Ταυτόχρονα ο Γερμανός υπουργός δήλωσε την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο η χώρα του να παραλαμβάνει πρόσφυγες από την Ελλάδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Εσωτερικών γίνονται μια ημέρα μετά τη συνάντηση Ολάντ-Μέρκελ στο Παρίσι όπου οι δύο ηγέτες έθεσαν ως προτεραιότητα την ανάγκη να εξασφαλιστεί η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και όχι η μετεγκατάσταση προσφύγων.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.