Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης διένειμε γεύματα και είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες που διαμένουν στο λιμάνι του Πειραιά μαζί με τον Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, τα οποία είναι προσφορά της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και ο κ. Μώραλης συμμετείχαν στη διανομή των γευμάτων, προσφέροντας περισσότερες από 1.800 μερίδες φαγητού στους συνανθρώπους μας που διαμένουν προσωρινά στο πρώτο λιμάνι της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως στελέχη και ανθρώπινο δυναμικό της ΠΑΕ Ολυμπιακός, μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου της και Δημοτικού Συμβούλου Πειραιά κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, βρίσκονται καθημερινά στο λιμάνι του Πειραιά, φροντίζοντας για τη σίτιση αλλά και την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών των προσφύγων και των μεταναστών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ τόνισε:  «Ζούμε μια ανείπωτη τραγωδία για την οποία την κύρια ευθύνη έχουν εκείνοι που για τα οικονομικά τους, γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά τους συμφέροντα διαλύουν τις χώρες και αιματοκυλούν τις ανθρώπινες υπάρξεις. Είμαστε μια μεγάλη αγκαλιά, μαζί εδώ με τον αγαπητό Δήμαρχο και βέβαια το ορόσημο του Πειραιά, τον Ολυμπιακό, που διδάσκει πάντα το εύ αγωνίζεσθαι και την ευγένεια του αθλητικού ιδεώδους. Προσφέρουμε αυτή την ανοιχτή αγκαλιά σε κάθε άνθρωπο καλής θέλησης που έρχεται κοντά μας. Η λύση του προβλήματος βέβαια προϋποθέτει συναγερμό όλων των υγιώς  σκεπτόμενων ανθρώπων στην ήπειρό μας, την Ευρώπη μας. Θέλω να ευχηθώ αυτή η τραγωδία πολύ σύντομα να λάβει τέλος γιατί απέναντί μας δεν είναι κάποια άψυχα όντα αλλά ζωντανά πρόσωπα. Πρόσωπα που είναι εικόνες του ενός και μοναδικού Παναγίου Θεού. Χρειάζεται στοργή και αγάπη ο άνθρωπος στην τραγικότητά του. Αυτό νομίζω ο αγαπητός Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Ολυμπιακός και όλος ο Πειραιάς προσπαθεί με αγωνία και αγώνα να το αποδείξει».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, επισήμανε: «Για μία ακόμη φορά είμαστε εδώ στο λιμάνι, κοντά στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Όπως είπε και ο Σεβασμιώτατος ο Πειραιάς είναι μια αγκαλιά όχι μόνο ο Δήμος Πειραιά αλλά θα έλεγα όλη η Περιφέρεια του Πειραιά και το Σχιστό. Είμαστε εδώ στο λιμάνι σ' αυτή την προσωρινή και μη πιστοποιημένη εγκατάσταση και προσπαθούμε ως μια μεγάλη αγκαλιά να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας δείχνοντας αν θέλετε τη φιλοτιμία και την αλληλεγγύη που πρέπει να πρεσβεύει η χώρα μας και ο Έλληνας. Η λύση του προβλήματος προφανώς, όπως είπε και ο Σεβασμιώτατος, δεν είναι στην Ελλάδα. Η λύση του προβλήματος είναι εκεί που δημιουργείται το πρόβλημα, στην πηγή του. Εμείς έχουμε την υποχρέωση, για όσο είναι αυτοί οι άνθρωποι στο λιμάνι και τη χώρα μας, να παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια. Ο Δήμος από την πλευρά του στο μέτρο των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων του, η Εκκλησία του Πειραιά, ο Ολυμπιακός, αλλά και όλοι οι απλοί δημότες που συμβάλλουν καθημερινά, δείχνουμε νομίζω ένα πρόσωπο που πρέπει να δείχνουμε καθημερινά προς τα έξω. Καταβάλλουμε προσπάθειες, όμως επαναλαμβάνω ότι η δομή εδώ είναι προσωρινή. Δεν υπήρχαν οι κατάλληλες υποδομές. Δεχόμαστε από 1.000 έως και 3.500 κόσμο καθημερινά. Προσπαθούμε για το καλύτερο και πιστεύω ότι κάθε μέρα προσφέρουμε τον καλύτερό μας εαυτό όλοι, ώστε να ανακουφίσουμε αυτούς τους ανθρώπους από τον πόνο και την ταλαιπωρία».


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.