«Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας πρέπει να συμμετάσχει στον κεντρικό σχεδιασμό μαζί με το κράτος. Γιατί μόνο η ΚΕΔΕ μπορεί να ρυθμίσει το πως οι δήμοι μπορούν να συμμετάσχουν ισότιμα και ισοβαρώς, σε αυτή τη μεγάλη εθνική προσπάθεια», ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ για το προσφυγικό, ενώ επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για εσφαλμένη τακτική, σημειώνοντας ότι «Είναι εσφαλμένη τακτική το υπουργείο να συνομιλεί χωριστά με τον κάθε δήμο».

Και τόνισε:

«Η κυβέρνηση ζητά χώρους από τους δήμους. Αναρωτιέμαι, τι κίνητρα έχουν οι δήμοι ώστε να προσφέρουν χώρους, εκτός φυσικά από εκείνους τους δήμους που ήδη αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα. Όπως ο δήμος Αθηναίων, που έχει το σοβαρότατο ζήτημα -σε κεντρικές γειτονιές της πόλης όπως η πλατεία Βικτωρίας- να έχει δημιουργηθεί μια αφόρητη κατάσταση.

Ο δήμος Αθηναίων είναι διατεθειμένος να συνδράμει περαιτέρω, εφόσον έχει εγγυήσεις ότι δεν θα ξαναπαρουσιαστεί αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο των άναρχων καταυλισμών σε κεντρικές πλατείες και πάρκα της πόλης.

Τέτοιου είδους συνεννοήσεις και διευθετήσεις της κυβέρνησης με την τοπική αυτοδιοίκηση, σε εθνικό επίπεδο, μόνο μέσω της ΚΕΔΕ μπορούν να επιτευχθούν, και γι’ αυτό είναι απαραίτητο να συμμετέχει στον κεντρικό σχεδιασμό, για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.