ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣΔιακόπτεται δρομολόγιο λεωφορείου στον Ασπρόπυργο -Λόγω των συχνών επιθέσεων


Το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΑ ανακοίνωσε την επ' αόριστον διακοπή των δρομολογίων της γραμμής 805 Ασπρόπυργος – Νεόκτιστα.
Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αρκετές επιθέσεις και κλοπές  στους οδηγούς και τους επιβάτες που κάνουν το συγκεκριμένο δρομολόγιο. Κατά διαστήματα τα δρομολόγια των λεωφορείων γίνονται με την συνοδεία περιπολικού της αστυνομίας, ενώ αρκετές φορές οι οδηγοί αρνούνται να εκτελέσουν τα δρομολόγια μετά την δύση του ηλίου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του το Συνδικάτου των εργαζομένων η διακοπή των δρομολογίων γίνεται για να προστατευτεί η σωματική ακεραιότητα των οδηγών που κινούνται στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου.
Η ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ αναφέρει:
Δεν ανεχόμαστε άλλο, οι επιβάτες και οι επιβάτες και οι συνάδελφοί μας να είναι έρμαια «ομάδων» που σχεδόν καθημερινά βιαιοπραγούν εις βάρος τους.
Δεν είναι αυτό, το συγκοινωνιακό έργο που επιθυμούμε να παράσχουμε, με δρομολόγια «τρόμου».
Δεν είναι αυτές, συνθήκες εργασίας με εργαζόμενους να πηγαίνουν στη δουλειάς τους φοβούμενοι μήπως πέσουν θύματα βανδαλισμών και βιαιοπραγιών.
Οι αρμόδιοι, οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να βρουν επιτέλους λύση.
Εφόσον η κατάσταση στη συγκεκριμένη γραμμή δεν έχει αλλάξει εδώ και χρόνια, είναι σαφής η ευθύνη του ΟΑΣΑ που δεν έχει λάβει μέτρα για την προστασία των υπαλλήλων και της περιουσίας του (για να μην αναφερθούμε καν στις ευθύνες της αστυνομίας για την γκετοποίηση της δυτικής Αττικής). Το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι πήραν την πρωτοβουλία για τη διακοπή ενός δρομολογίου φανερώνει για άλλη μία φορά την αδυναμία της σημερινής διοίκησης του ΟΑΣΑ να αντεπεξέλθει στο έργο της.
Τα τελευταία χρόνια, τα δρομολόγια στη γραμμή 805 εκτελούνται ανά 1 με 2 ώρες.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.