Μια εξαιρετικά συγκινητική και επίκαιρη παράσταση με τίτλο «Μεταξωτές γυναίκες» επέλεξε ο Δήμος Ιλίου και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας για την «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας», μέσω της οποίας τέθηκαν προβληματισμοί και διλήμματα, θίγοντας με ευαισθησία τόσο το θέμα της μετανάστευσης, όσο και της εμπορίας ανθρώπων. Οι αριστοτεχνικές ερμηνείες των ταλαντούχων ηθοποιών, πέρασαν ένα δυνατό μήνυμα στους θεατές οι οποίοι κατέκλισαν το θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ιλίου το βράδυ της Τρίτης 8 Μαρτίου 2016.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την εκδήλωση, τιμήθηκαν η Πρόεδρος του Κέντρου Γυναικών Ιλίου Αγγέλα Δαμιανάκη για την πολύχρονη και πολύτιμη προσφορά της στην Αυτοδιοίκηση, στον πολιτισμό και την κοινωνία της πόλης του Ιλίου, καθώς και το Κέντρο Γυναικών Ιλίου για τα είκοσι χρόνια προσφοράς του, το οποίο μόλις την προηγούμενη ημέρα διοργάνωσε με επιτυχία ένα θεατρικό και μουσικό αφιέρωμα στη «Γυναίκα», με αξιόλογες ερμηνείες των μελών του, τιμώντας τη συμβολή και την πολύπλευρη προσφορά της γυναίκας.
Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος κατά τον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο ιστορικό της καθιέρωσης της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας και τους αγώνες του γυναικείου κινήματος, λέγοντας:
«Σήμερα γιορτάζει η γυναίκα, η γυναίκα της Ελλάδας, της Ευρώπης και του κόσμου. Κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου τιμάμε τους αγώνες του γυναικείου κινήματος, ως ημέρα αποτίμησης των κατακτήσεων των γυναικών και ως αφετηρία νέων στόχων σε κυβερνητικό, πολιτικό, κοινωνικό και ατομικό επίπεδο για την ουσιαστική κατοχύρωση της ισότητας των δύο φύλων σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής.
Η καταξίωση και η ανάδειξη της κοινωνικής διάστασης του φύλου των γυναικών, σημαίνει ισοτιμία, ισότητα, αλληλοσεβασμό, ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα και για τα δύο φύλα. Σημαίνει απελευθέρωση των δημιουργικών δυνατοτήτων των γυναικών για την ατομική τους ολοκλήρωση, σε όφελος της κοινωνίας και των δημοκρατικών θεσμών.»
Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.