Σάρωσε twitter και facebook με το απίστευτο βιογραφικό του και τις αναρτήσεις του λίγο πριν διοριστεί στο Μαξίμου


Αδιόριστος εκπαιδευτικός που εργαζόταν ως σερβιτόρος για να επιβιώσει, αλλά και αρνητής στράτευσης, είναι ο νέος σύμβουλους στρατηγικού σχεδιασμού του Αλέξη Τσίπρα. Ο Νίκος Καρανίκας, μπορεί να είχε πιο επαναστατικές απόψεις όταν ήταν νεότερος, όμως η φιλία του με τον Αλέξη Τσίπρα, τον οδήγησε στο να αλλάξει κάπως την φιλοσοφία του για την ζωή και δέχτηκε να φορέσει κουστουμάκι και να διοριστεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Μακεδονία,  ο Νίκος Καρανίκας είναι μέλος της ΚΝΕ, ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού, αδελφός πρώην βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ και φίλος του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος διορίστηκε στη θέση του ειδικού συμβούλου στο γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού.

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αναφέρεται πως με απόφαση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Καρανίκας, ο οποίος υπήρξε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές με τη δημοτική κίνηση Θεσσαλονίκη-Ανοιχτή Πόλη, έχει αναλάβει καθήκοντα συμβούλου από τις 2 Ιανουαρίου του 2016.

Η σύλληψη για ανυποταξία
Το 1995 ο Καρανίκας είχε καταδικαστεί και φυλακιστεί για το αδίκημα της ανυποταξίας και τον Ιούνιο του 2013 συνελήφθη για δεύτερη φορά σε 17 χρόνια για τον ίδιο λόγο, παρά το γεγονός ότι είχε αθωωθεί πριν από λίγο διάστημα από το Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης. Τότε, συνήγορός του ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Τι αναφέρει στο βιογραφικό του:
«Αδιόριστος εκπαιδευτικός-σερβιτόρος. Γεννήθηκα το '69, σχολείο πήγα, γράμματα έμαθα, όπως με προέτρεπαν και οι γονείς μου για να γίνω άνθρωπος. Από τα εφηβικά μου χρόνια όμως, κατάλαβα ότι άνθρωπος γίνεσαι στο συλλογικό και στους κοινωνικούς αγώνες και επίσης, ότι η καριέρα είναι σαν την χολέρα. Από μαθητής, μέλος της Κ.Ν.Ε. -ως το ’92, ιδρυτικό μέλος της νεολαίας ΣΥΝ., αρνητής στράτευσης και μέλος του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης. Ιδρυτικό μέλος του ελληνικού κοινωνικού Φόρουμ, συμμετείχα ενεργά σ’ όλες τις ευρωπαϊκές και τοπικές κινητοποιήσεις. ΣΥΡΙΖΑ σήμερα και μέλος της ΚΠΕ του Συνασπισμού.
Στα ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης μυήθηκα ως μέλος της δημοτικής κίνησης ‘Θεσσαλονίκη των πολιτών και της οικολογίας’ και μέσα από κινήσεις για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων, ενάντια στην υποθαλάσσια, τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, για την σχολική στέγη και βασικά στην ανοιχτή συνέλευση και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της γειτονιάς (E' διαμέρισμα) για τα ζητήματα της καθημερινότητας στην πόλη. Τα προσωπικά μου εξακολουθούν να είναι προσωπικά μου και δεν τα εκθέτω».

Θαυμαστής της Μενεγάκη
Ο Νίκος Καρανίκας είναι τρελός θαυμαστής της Μενεγάκη και δεν έχει καθόλου καλή σχέση με την ελληνική γλώσσα: μία «περιήγηση» στους λογαριασμούς του στα social media θα σας πείσει!
Δεν μπορεί παρά να εκπλαγεί κανείς αν ανατρέξει στα προφίλ που διατηρεί σε Twitter και facebook o νεοδιορισθείς σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού του Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας.
Ενώ στις αναρτήσεις των τελευταίων ετών εμφανίζεται ως σκληροπυρηνικός υποστηρικτής του Τσίπρα και της πολιτικής του, οι παλαιότερες αναρτήσεις του προδίδουν ότι είναι επίσης μεγάλος φαν ενός άλλου δημόσιου προσώπου: της Ελένης Μενεγάκη.
Ιδού τι έγραφε ο κ. Καρανίκας στο Twitter τα έτη 2011 και 2012:

Κι όμως τα παραπάνω tweets είναι αληθή και ακόμα φορτωμένα στον λογαριασμό του (δεν ξέρουμε για πόσο ακόμα). Ο κ. Νίκος Καρανίκας, αρνητής στράτευσης, αδιόριστος εκπαιδευτικός και σερβιτόρος, μέλος της ΚΝΕ, ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού, αδελφός πρώην βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, φίλος του Αλέξη Τσίπρα και πλέον ειδικός σύμβουλος στο γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού φαίνεται πως είχε μία όχι και τόσο ένοχη απόλαυση: τις εκπομπές της Ελένης Μενεγάκη αλλά και την ίδια την παρουσιάστρια που παρακάλαγε μάλιστα να κάνει εκπομπές στη Θεσσαλονίκη.
Μάλιστα ενώ φαίνεται πως έχει εντρυφήσει στις εκπομπές της τηλεόρασης δεν διατηρεί τις ίδιες αγαστές σχέσεις με την ελληνική γλώσσα, όπως μπορείτε να δείτε στο tweet που ακολουθεί:
Η ακόμα χειρότερα δείτε το μίνι βιογραφικό του στον λογαριασμό του στο Twitter:
... και οι αναρτήσεις του Νίκου Καρανίκα στο facebook
Φαίνεται επίσης ότι o κ. Καρανίκας έχει ιδιαίτερη προτίμηση στο τραγούδι του 2001 «Dance with the devil» (δηλαδή χόρεψε με τον διάβολο), αφού το έχει «ανεβάσει» στο προφίλ του στο facebook τουλάχιστον δύο φορές, ενώ το συνδέει και με τη μάχη που δίνει το κόμμα του. Εξάλλου, όπως λέει, «ο ήλιος λάμπει».
Εκτός από το Twitter, και στο facebook γίνεται εμφανές ότι ο Νίκος Καρανίκας δεν έχει και την καλύτερη σχέση με την ελληνική γλώσσα...
Στις αρχές Φεβρουαρίου ανακοίνωσε στους διαδικτυακούς του φίλους με το παρακάτω gif ότι είχε έρθει η ώρα να διαβάσει για το ασφαλιστικό
Στο facebook ο κ. Καρανίκας έγραφε για την βιομηχανική και φαρμακευτική κάνναβη. Άλλωστε, όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες, είχε παραστεί πρόσφατα και σε σχετικό συνέδριο στο εξωτερικό
Επίσης, δεν είχε παραλείψει να αναφερθεί μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook και στην υπόθεση του Ιάσονα Σχινά Παπαδόπουλου, η οποία τόσο πολύ μοιάζει με τη δική του. Μάλιστα, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, είχε και την δική του εξήγηση για το θέμα των μετακλητών. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.