Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης - Πεύκης, κ. Αναστάσιος Μαυρίδης, παρευρέθη χθες και σήμερα το πρωί στη Διημερίδα που πραγματοποίησε η Κεντρική ένωση δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΕ) και το Ελεγκτικό Συνέδριο με θέμα: «Ελεγκτικό Συνέδριο και Δήμοι – Νομιμότητα, Διαφάνεια, Αποτελεσματικότητα» στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL. Στην διημερίδα συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν  στην καθημερινή λειτουργία των δήμων και των υπηρεσιών και σχετίζονται με τον προληπτικό, προσυμβατικό και κατασταλτικό έλεγχο απολογισμού των δήμων.
Στις εναρκτήριες εργασίες του συνεδρίου μίλησαν ο Δήμαρχος Αθηναίων ο κ. Καμίνης, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κουρουμπλής, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, ο Πρόεδρος ΠΕΔ Αττικής και Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Γκότσης, η Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Θεοτοκάτου και ο Γενικός Γραμματέας για την καταπολέμηση της διαφθοράς κ. Βασιλειάδης.
Ο κ. Μαυρίδης, με την ολοκλήρωση της διημερίδας δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από τα συμπεράσματα που προέκυψαν και ακολούθως έκανε την εξής δήλωση: «Σήμερα δόθηκε η ευκαιρία σε δυο πολύ σημαντικούς θεσμούς, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το  Ελεγκτικό Συνέδριο, να παρουσιάσουν τις απόψεις τους αλλά και τις προτάσεις τους για το πώς μπορεί να διασφαλιστεί η αρχή της νομιμότητας και της διαφάνειας σε όλο το εύρος των  λειτουργιών και των παρεχόμενων υπηρεσιών των δήμων. Ο τομέας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ ελέγχεται ποικιλοτρόπως και από πολλούς δημόσιους φορείς και ελεγκτικούς μηχανισμούς αυτό πρέπει να λειτουργεί θετικά και προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και της χρηστής οικονομικής διαχείρισης, χωρίς να εμφανίζεται κανενός είδους τροχοπέδη στην έγκαιρη λήψη αποφάσεων και την ουσιαστική παραγωγή έργου.»
Στη διημερίδα, μετείχαν εκτός των Δημάρχων και των αρμοδίων Αντιδημάρχων επί των οικονομικών και οι Προϊστάμενοι των Οικονομικών Υπηρεσιών, ενώ από πλευράς Ελεγκτικού Συνεδρίου συμμετείχαν μέλη του Δικαστηρίου και οι κατά τόπους Επίτροποι.






Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.