ΕΣΕΕ: Συνεπείς φορολογούμενοι και υγιείς επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να «σηκώσουν» το πακέτο μέτρων


Φόβους ότι οι συνεπείς φορολογούμενοι και οι υγιείς επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να σηκώσουν το βαρύ πακέτο μέτρο με αποτελέσμα η κυβέρνηση να βρεθεί και πάλι αντιμέτωπη με αρνητικά αποτελέσματα εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορδκίδης.
Με την απειλή να μην κλείσει η αξιολόγηση και με την αγωνία των προληπτικών μέτρων, η ψήφιση του νόμου, μπορεί να λυτρώνει προσωρινά την Κυβέρνηση, αλλά φοβάμαι πως τα αρνητικά αποτελέσματα, σύντομα θα την αγχώσουν ξανά, αφού οι τρέχουσες και οι επιπλέον υποχρεώσεις δεν θα μπορούν να πληρωθούν ούτε από τους συνεπείς φορολογούμενους, ούτε από τις υγιείς επιχειρήσεις δήλωσε ο κ. Κορκίδης με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό-φρολογικό.
Οπως σημειώνει, έπεται συνέχεια, με δεύτερο γύρο μέτρων και φόρων, τόσο από το γνωστό πακέτο των 1,8 δις ευρώ από έμμεσους φόρους όσο και από τα άγνωστα προληπτικά μέτρα των 3,6 δις ευρώ με τον "αυτόματο κόφτη" του ΔΝΤ, που θα ανεβάσει τον λογαριασμό στα επίπεδα των 9 δις ευρώ.
Είναι "κοινό μυστικό" από την έκθεση της Κομισιόν, ότι η συμφωνία κυβέρνησης και πιστωτών περιλαμβάνει την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ κατά μία μονάδα, τη φορολογία των ΙΧ, των ειδικών φόρων κατανάλωσης στην αμόλυβδη βενζίνη, στο υγραέριο και το φυσικό αέριο, στα αλκοολούχα ποτά και τα τσιγάρα.
Ο αντιασφαλιστικός και αντιαναπτυξιακός νόμος, που ψηφίστηκε από τη κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή, επιβάλλει ένα διπλό λογαριασμό, με πρόσθετα φορολογικά μέτρα και νέες ασφαλιστικές επιβαρύνσεις, χωρίς μάλιστα να γνωρίζουμε εάν τελικά επαρκεί για να κλείσει άμεσα ή με δόσεις, η απόλυτη προτεραιότητα και εκκρεμότητα της αξιολόγησης.
Η ΕΣΕΕ τέλος επισημαίνει ότι τα πολιτικά λάθη δεν διορθώνονται με οικονομικά λάθη. Οι έλληνες έμποροι δεν θα κάνουμε το χατίρι κανενός να παραδοθούμε σε ένα ακόμα αντισυνταγματικό νόμο. Δεν θα κλείσουμε τα μαγαζιά μας, δεν θα γίνουμε επιχειρηματικοί μετανάστες, αλλά θα συνεχίσουμε να παλεύουμε τα  εναντίων μας μέτρα, με "αντίμετρα" για την επιβίωση μας..."

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.