Σήμερα 4 Μαΐου 2016  ημέρα Τετάρτη  η Δημοτική Κίνηση ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ  2020  πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη γνωριμίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα  Περιφέρειας Αττικής  κο ΚΑΡΑΜΕΡΟ ΓΕΩΡΓΙΟ  στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας.
Η ομάδα μας αποτελείτο από τον επικεφαλής κο ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, το Γραμματέα της Ομάδας κο ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟ ΙΩΑΝΝΗ, τη κα ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΜΑΡΙΑ, Υπεύθυνη επικοινωνίας και τον κο ΘΕΟΧΑΡΙΔΗ ΓΙΑΝΝΗ Υπεύθυνο Αθλητισμού.
                          Η συνάντησή μας διεξήχθη σε ένα πολύ φιλικό και ανθρώπινο περιβάλλον, έξω από τυπικές διαδικασίες που επιβάλλονται σε τέτοιου είδους συναντήσεις, πράγμα που  έδωσε και σε μας την δυνατότητα να αναπτύξουμε τις θέσεις μας με ενάργεια και αποτελεσματικότητα για όλα τα προβλήματα του Δήμου μας. Από την αρχή διαπιστώσαμε πως ο συνομιλητής μας ήταν άριστος γνώστης των όσων συμβαίνουν στο Δήμο μας και των προβλημάτων που υπάρχουν σ αυτόν. Μετά από την επιβαλλόμενη τυπική παρουσίαση στον κο Αντιπεριφερειάρχη από τον επικεφαλής μας κο ΙΩΑΝΝΟΥ των υπολοίπων μελών της ομάδας μας, γρήγορα η συζήτηση μας περιεστράφη στα φλέγοντα προβλήματα της πόλης μας τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη.
                          Αρχικά συζητήσαμε για το γήπεδο ποδοσφαίρου της Πεύκης και το κλειστό γυμναστήριο basket της πόλης μας. Από τον κο Αντιπεριφερειάρχη πληροφορηθήκαμε επίσημα πως η χρηματοδότηση των επισκευών τους έχει ολοκληρωθεί και είναι θέμα χρόνου η έναρξη των εργασιών ανακαίνισής τους με συγκεκριμένες εγκεκριμένες πιστώσεις από την Περιφέρεια Αττικής. Στη συνέχεια μιλήσαμε για το κλειστό γήπεδο basket της Λυκόβρυσης το οποίο βρίσκεται για χρόνια σε ημιτελή κατάσταση και γύρω από το οποίο έχει αναπτυχθεί τους τελευταίους μήνες παραπληροφόρηση, είτε από άγνοια είτε εσκεμμένα.                   
Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως αν οι τεχνικές εκθέσεις της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Λυκόβρυσης  Πεύκης κρίνουν βάσει προμελέτης συμφέρουσα οικονομικά την ολοκλήρωση και ανακαίνιση του κλειστού γυμναστηρίου, τότε η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει το έργο. Για το δε πράσινο σημείο υπογράμμισε ότι θα είναι μικρό και μόνο χωρίς καμία όχληση ή οσμές, σε σημείο που ούτως ή άλλως δεν υπάρχουν σπίτια σε μεγάλη ακτίνα.
Η συζήτηση στο σημείο αυτό περιεστράφη γύρω από την ανάγκη σωστής διαχείρισης των αποβλήτων και των ανακυκλώσιμων υλικών, ιδιαίτερα για μια πόλη σαν την Λυκόβρυση Πεύκη, εξασφαλίζοντας έτσι οικονομικές λύσεις και σωστή διαχείριση των αποβλήτων και των ανακυκλώσιμων υλικών προς όφελος ολόκληρης της πόλης, χωρίς αυτά φυσικά να εμποδίζουν την αποπεράτωση του κλειστού γηπέδου basket.
                           Στη συνέχεια τον ρωτήσαμε για το ΕΘΙΑΓΕ. Μας τόνισε πως η Περιφέρεια καταβάλλει προσπάθειες, χρησιμοποιώντας το ΕΘΙΑΓΕ για επιστημονικά σεμινάρια, δίνοντας έμφαση και διατηρώντας στην επικαιρότητα την επιστημονική του προσφορά.
                         Τελειώνοντας την πολύ γόνιμη συζήτηση με τον κο Αντιπεριφερειάρχη ανταλλάξαμε απόψεις γύρω από τα λειτουργικά προβλήματα των δύο πόλεων Λυκόβρυσης και Πεύκης, ιδιαίτερα μετά την Καλλικρατική τους ενοποίηση. Στο σημείο αυτό μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση οι γνώσεις του για τα προβλήματα  του Ηλιακού χωριού τα οποία χρονίζουν και μεγεθύνονται καθημερινά, τονίζοντάς μας όμως, πως τώρα πια είναι δυσκολότερη η επίλυσή τους λόγω του νέου ιδιοκτησιακού καθεστώτος των οικιστών που προέκυψε τον τελευταίο χρόνο.
                         Ο χρόνος ξεπέρασε κάθε όριο μιας τυπικής συνάντησης γνωριμίας με τον κ ΚΑΡΑΜΕΡΟ και έτσι αφού τον ευχαριστήσαμε για τα όσα ωφέλιμα και αποδοτικά συζητήσαμε μαζί του, του ευχηθήκαμε, έστω και με μικρή καθυστέρηση,  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για την ονομαστική του εορτή και καλή δύναμη στο δύσκολο έργο του.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.