Αποτέλεσμα εικόνας για KEFALOGIANNH OLGA

Η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, η Υπεύθυνη του Τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κυρία Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και ο Υπεύθυνος του Τομέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:


 «Η πραγματικότητα και οι αριθμοί για άλλη μια φορά αποδεικνύουν, ότι οι δηλώσεις και εξαγγελίες των κυβερνητικών στελεχών δεν είναι κάτι περισσότερο παρά ένα ακόμα παραμύθι της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία εξαπατά συστηματικά και κατ’ εξακολούθηση τον ελληνικό λαό.

Ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Σταθάκης τάζει, πως θα διοχετευτούν στην ελληνική οικονομία 4 δις ευρώ από το ΕΣΠΑ, 8 δις ευρώ  από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.), 5,6 δις ευρώ από Πακέτο Juncker και ο Υφυπουργός Οικονομίας, κ. Χαρίτσης δηλώνει, ότι ‘’Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη ως προς την ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ 2014 – 2020’’.


Η πραγματικότητα, όμως αποκαλύπτεται μέσα από το Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων που έστειλε το Υπουργείο Οικονομικών στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Έναν και πλέον χρόνο από την ενεργοποίησή του νέου ΕΣΠΑ (2014 – 2020) τα λεφτά, που δικαιούται η Ελλάδα και φτάνουν στα  19 δις ευρώ, παραμένουν αναξιοποίητα, μακριά από την πραγματική οικονομία. Μόνο 1,28% ή 246.700.000 ευρώ έχουν απορροφηθεί μέχρι σήμερα (218.500.000 ευρώ για τα Τομεακά προγράμματα και 28.200.000 ευρώ. για τα Περιφερειακά προγράμματα). 

Δυστυχώς, έχουμε διανύσει ένα χρόνο διθυραμβικών ανακοινώσεων, οι οποίες όμως έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την ασφυξία στην πραγματική οικονομία, που προκαλείται από την παρατεταμένη ακινησία της Κυβέρνησης.

Η ανάπτυξη δεν θα έρθει με το να πηγαίνουμε από παράταση σε παράταση και από ανακοίνωση σε ανακοίνωση για μελλοντικές προκηρύξεις. Και σίγουρα η ανάπτυξη δεν θα έρθει με προπαγανδιστικές εκστρατείες, διαστρέβλωση της πραγματικότητας και πολιτικές δηλώσεις που στηρίζονται σε ληγμένες αυταπάτες.

 Ακόμα και τα ψέματα έχουν τα όριά τους. 

Η Κυβέρνηση τα έχει υπερβεί προ πολλού».


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.