Δήλωση Τομεάρχη Παιδείας ΝΔ για 10ήμερο μπάχαλο σε ΑΠΘ
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την πρώτη καταγραφή των ζημιών - που  προκάλεσαν οι συμμετέχοντες στο αυτοαποκαλούμενο No Border Camp - από την κοσμητεία της Νομικής και του Οικονομικού του Α.Π.Θ., έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σιωπή του Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη, ακόμη και μετά τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας από τους βανδαλισμούς της ‘‘διεθνούς των μπαχαλάκηδων’’ στο καταληφθέν για ένα δεκαήμερο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, επιβεβαιώνουν ότι για την Κυβέρνηση δεν υπάρχει ‘‘ούτε γάτα, ούτε ζημιά’’.

Για την Κυβέρνηση δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο όταν οι δήθεν “αλληλέγγυοι” σπάνε τις πόρτες ενός Πανεπιστημίου και καταλαμβάνουν τους χώρους του, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση, συνεπής στο δόγμα της υπεράσπισης του ‘‘ασύλου ανομίας’’, αδιαφόρησε παντελώς στις αγωνιώδεις εκκλήσεις των πρυτανικών αρχών και των ίδιων των πολιτών να λάβει τα κατάλληλα μέτρα.

Δείχνει πως δεν θέλει να αντιληφθεί ότι οι θλιβερές αυτές εικόνες απαξιώνουν το δημόσιο Πανεπιστήμιο και, για μια ακόμη φορά, εκθέτουν τη χώρα διεθνώς.

Η αλήθεια είναι ότι τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν στο Α.Π.Θ. προσθέτουν μια ακόμη μελανή σελίδα στη ‘‘μαύρη βίβλο’’ της κυβερνητικής πολιτικής στο χώρο της παιδείας».  
 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.