Ευρεία και ενθαρρυντική ήταν και πάλι η συμμετοχή δεκάδων εθελοντών, εργαζομένων και αιρετών στο 3ο Πότισμα του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) για το 2016, που πραγματοποιήθηκε στις περιοχές του Πεντελικού πέριξ του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης που δεντροφυτεύτηκαν με μεγάλη επιτυχία κατά τη χειμερινή περίοδο του 2015 και την εαρινή περίοδο του 2016. Η δράση πραγματοποιήθηκε για άλλη μια φορά με την στήριξη του Ραδιοτηλεοπτικού Σταθμού ΣΚΑΪ, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών «Όλοι μαζί μπορούμε».

Στη δράση συμμετείχαν επίσης, παρά τις συνθήκες καύσωνα που επικρατούσαν στην Αττική, πολυάριθμοι συμπολίτες μας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, οι οποίοι μαζί με τους ανθρώπους του Σ.Π.Α.Π., έδωσαν δροσιά και ζωή στα χιλιάδες δεντράκια που φυτεύτηκαν κατά τους προηγούμενους μήνες. Στην προσπάθεια χρησιμοποιήθηκαν όλα τα οχήματα του Συνδέσμου, καθώς και οχήματα από τους Δήμους Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Διονύσου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Πεντέλης, Ραφήνας-Πικερμίου και Χαλανδρίου.

Μετά την ολοκλήρωση της δράσης ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:


«Με την πολύτιμη στήριξη του ΣΚΑΪ και τη συμμετοχή των εθελοντών και των εργαζομένων του Σ.Π.Α.Π. και των Δήμων-Μελών, συνεχίζουμε τα καλοκαιρινά μας ποτίσματα, νικώντας και τις πολύ ζεστές συνθήκες καύσωνα που επικρατούν στην Αττική. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε το χειμώνα και την άνοιξη με τις αναδασώσεις και τις επιμέρους δενδροφυτεύσεις. Τα ποτίσματα είναι το δεύτερο, αλλά εξίσου σημαντικό στάδιο της προσπάθειας που συστηματικά καταβάλουμε κάθε χρόνο για να ξανακάνουμε πράσινο το Πεντελικό και το οποίο θα καταφέρουμε παρά το ότι η προσπάθεια αυτή είναι δύσκολη και επίμονη. Εμείς όμως είμαστε αισιόδοξοι και αυτή μας η αισιοδοξία πηγάζει από την ανταπόκριση όλο και περισσότερων συμπολιτών μας στις δράσεις μας. Σημαντική και η παρουσία της νέας γενιάς που αγκαλιάζει ολοένα και περισσότερο την προσπάθειά μας. Σε αυτά τα νέα παιδιά οφείλουμε να διδάξουμε την ευαισθησία και την αγάπη για το περιβάλλον και το βουνό.

Παράλληλα με τη σημερινή δράση και λόγω του καύσωνα και άρα της αυξημένης επικινδυνότητας για πυρκαγιά, όλα τα Πυροφυλάκια του ΣΠΑΠ είναι επανδρωμένα με πυροφύλακες και οχήματα, οι οποίοι σε 24ωρη βάση επιτηρούν το Πεντελικό.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι στήριξαν με τη συμμετοχή τους και αυτό το πότισμα στις πλαγιές του Πεντελικού. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές, στο Δασαρχείο Πεντέλης, στις εταιρίες και στους συλλόγους που στηρίζουν τη σημαντική αυτή προσπάθεια, τους εργαζόμενους του Σ.Π.Α.Π και των δήμων και κυρίως στον ΣΚΑΪ που κάνει συνεχώς το καλύτερο δυνατόν για την υποστήριξη του περιβάλλοντος.

Ο ΣΠΑΠ με αυτό τον τρόπο συνεχίζει την προσπάθειά του για να πρασινίσει και πάλι την Πεντέλη. Είμαστε σε συνεχή ετοιμότητα και παρόντες σε κάθε συμβάν ενώ παράλληλα ποτίζουμε τα μικρά δενδρύλλια που έχουμε φυτέψει τον περασμένο χειμώνα. Αυτό είναι το πλάνο μας και για φέτος, έτσι ενεργούμε και έτσι θα συνεχίσουμε και στο μέλλον».

Στη δράση παραβρέθηκαν o Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής Φώτης Χρυσικός, ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, ο Αντιδήμαρχος Διονύσου και Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΣΠΑΠ Θανάσης Κρητικός, o Aντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων Αρτέμιδας Πέτρος Πουλάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος Βριλησσίων Κώστας Ιωαννίδης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης Γιώργος Δρόσος.

Στο πότισμα συμμετείχαν βυτιοφόρα από τους Δήμους Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Διονύσου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Παλλήνης, Πεντέλης, Ραφήνας-Πικερμίου και Χαλανδρίου. Από μέρους Εθελοντικών Ομάδων και Συλλόγων, συμμετείχαν στο πότισμα, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Βριλησσίων και η Εθελοντική Ομάδα Ραφήνας-Πικερμίου (ΕΘΟΡΠ), με επικεφαλής την Πρόεδρό της Ζέτα Μπαμπανιώτη.

Ο Σ.Π.Α.Π απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Γενικό Διευθυντή του ΣΚΑΙ κ. Γιάννη Σπανολιό και στο δημοσιογράφο Γιώργο Κεραμιτζόγλου, για την πολύτιμη στήριξή τους σε όλες ανεξαιρέτως τις δράσεις του ΣΠΑΠ.

Επίσης ο Σύνδεσμος απευθύνει επίσης ιδιαίτερες ευχαριστίες στις εφημερίδες ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ΒΟΡΕΙΝΗ, ΔΗΜΟΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, καθώς και τις ηλεκτρονικές εφημερίδες ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ΘΕΣΗ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ και Vrilissia News. Ευχαριστεί επίσης τους χορηγούς της δράσης, την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ, και τα σούπερ μάρκετς: Σκλαβενίτης και ΑΒ Βασιλόπουλος, τις Αρτοποιίες: The Bakers, Καραμολέγκος, Βενέτης και Στεργίου, την Παραδοσιακή Χαλβαδοποιία Μαραθώνος, τον κ. Γιώργο Αντωνόπουλο, Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Δράση Χωρίς Μεσάζοντες και το Αλλαντοποιείο «Παρθενών».
Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.