Ολάντ: Ο φίλος Τσίπρας έφερε τη συμφωνία
Χωρίς «κάρτα μέλους» συνεχίζει ο πρωθυπουργός την πρόσβαση στους κόλπους των ευρωσοσιαλιστών και από χθες βράδυ βρίσκεται στο Παρίσι, όπου και θα συμμετάσχει ως παρατηρητής στις εργασίες των σοσιαλιστών αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.
Αν και επιμένει ότι δεν εγκαταλείπει την οικογένεια της Ευρωπαϊκής Αριστεράς -διότι δεν επιθυμεί να ταράξει τις ισορροπίες στο κόμμα του- ο κ. Τσίπρας κάνει τα πάντα για να συντηρείται σε καλό επίπεδο το φλερτ με το μπλοκ των Ευρωπαίων σοσιλαδημοκρατών ηγετών. Αυτοί άλλωστε, διαδραματίζουν κομβικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων της ΕΕ, κάτι που η Αθήνα έχει πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού της.
Τι θα πει ο Τσίπρας
Με το βλέμμα στραμμένο στη Σύνοδο της 16ης Σεπτεμβρίου στη Σύνοδο της Μπρατισλάβας και στόχο τη διαμόρφωση κοινών θέσεων, πληροφορίες από το πρωθυπουργικό επιτελείο διαβεβαιώνουν πως η εισήγηση του πρωθυπουργού, θα αντλεί υλικό από τις διακηρύξεις τόσο του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και του ΕΣΚ.
Επιθυμία της κυβέρνησης είναι να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο, θέτοντας σύμφωνα με κύκλους του Μαξίμου «τα ζητήματα για την ενίσχυση της αναπτυξιακής  και κοινωνικής ευρωπαϊκής ατζέντας».
Με φόντο άλλωστε την πολυεπίπεδη κρίση που πλήττει την Ευρώπη, οι προοδευτικές δυνάμεις θέλουν διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στην «επόμενη μέρα». Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ έχει μπροστά του τις εκλογές του 2017 και ο αντικαγκελάριος Γκάμπριελ ετοιμάζεται για την προεκλογική μάχη στη Γερμανία με το αντίπαλο κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ.
Όσο για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, ο πρωθυπουργός θα θέσει θέμα υιοθέτησης κοινής πολιτικής ασύλου από όλα τα κράτη-μέλη.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.