Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι 6 αναδασώσεις του ΣΠΑΠ για το 2016, παρά το τσουχτερό κρύο το χιονόνερο και την παγωνιά, αφού πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών μία ακόμη Δράση Μαθητικής Αναδάσωσης με κεντρικό σύνθημα «Φυτεύω ένα δέντρο, συμβάλλω στην ελπίδα», από το Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) και τον Δήμο Κηφισιάς, σε συνεργασία με τον Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΪ, στις παρυφές του Πεντελικού στην Κηφισιά, στην περιοχή του Κοκκιναρά.
Οι μαθητές του Λυκείου Νέας Ερυθραίας, της Ιονίου Σχολής, των Εκπαιδευτηρίων Δούκα και των Εκπαιδευτηρίων Καίσαρη, μέσα από αυτή τη βιωματική δράση, στην οποία επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, προθυμία και ζήλο, στήριξαν έμπρακτα την προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος, εξαντλώντας με τάξη και πολύ σύντομα όλα τα δενδρύλλια που είχε προγραμματιστεί να φυτευτούν.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό της δράσης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να υιοθετήσουν τα δέντρα του σχολείου τους, να τα φυτέψουν και να τα φροντίσουν. Η δράση αυτή είχε ως απώτερο στόχο να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας, δασοπροστασίας και εθελοντισμού.
Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, o Δασάρχης Πεντέλης Θανάσης Ρέππας, ο Αντιπρόεδρος του ΣΠΑΠ και δημοτικός Σύμβουλος Διονύσου Θανάσης Κρητικός, ο Αντιδήμαρχος Κηφισιάς και Μέλος Δ.Σ. ΣΠΑΠ Δημήτρης Λιανός, ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ Σπάτων Αρτέμιδας και Μέλος του ΔΣ του ΣΠΑΠ Πέτρος Πουλάκης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς και Μέλος του ΔΣ του ΣΠΑΠ Γιώργος Παπαδόπουλος και ο δασολόγος του Δασαρχείου Πεντέλης, Κώστας Μούγιος.
Παρόντες όπως πάντα ήταν οι εθελοντές του Σ.Π.Α.Π, η Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κηφισιάς, εργαζόμενοι του Δήμου Κηφισιάς και πολλοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες.
Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π., Βλάσσης Σιώμος δήλωσε κατά τη διάρκεια της δενδροφύτευσης:
«Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που έχουμε κοντά μας μαθητές σχολείων της Ερυθραίας και της Κηφισιάς, αλλά και από την Ιόνιο Σχολή και τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, όπως και στις περυσινές αναδασώσεις μας, αλλά επίσης και φιλοξενούμενους από τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη ένα σχολείο που εδρεύει στη Βάρη, το οποίο με χαρά καλωσορίζουμε σε μία ακόμη αναδάσωση στο Πεντελικό, η οποία έγινε και πάλι με απόλυτη τάξη και ηρεμία, αλλά με ενθουσιώδη συμμετοχή, παρά την παγωνιά και το χιονόνερο. 
 Εμφάνιση IMG_6413.JPG
Στον Σ.Π.Α.Π. θεωρούμε υπέρτατο χρέος μας να εκπαιδεύουμε τη νέα γενιά στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος. Παράλληλα οφείλουμε να εντείνουμε τις προσπάθειες μας, ώστε να παραδώσουμε στις επόμενες γενεές ένα καλύτερο περιβάλλον. Προς την κατεύθυνση αυτή κινείται για άλλη μια φορά κάποια δράση μας. Θα ήθελα και πάλι να υπογραμμίσω ότι το αίσθημα εθελοντισμού που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή μας αυξάνει και αυτό αποδεικνύεται κάθε φορά που διοργανώνουμε πρωτοβουλίες με στόχο την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό. Όλη αυτή η συνεχής εθελοντική ανταπόκριση του κόσμου, μας δίνει ιδιαίτερη χαρά και δύναμη να συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας. Η σημερινή παρουσία των χιλιάδων μαθητών και εκπαιδευτικών, μας δίνει δύναμη για να αγωνιστούμε με περισσότερη αφοσίωση, επικεντρωμένοι στο βασικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από το ζωντάνεμα του φυσικού πρασίνου. 
 Εμφάνιση IMG_6541.JPG
Ένα θερμότατο ευχαριστώ στις Διευθύνσεις Αβάθμιας και Βάθμιας Εκπαίδευσης Β Αθήνας και σε όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές που ήρθαν σήμερα εδώ στην περιοχή του Κοκκιναρά και συνέβαλλαν στην επιτυχία της 6ης Αναδάσωσης 2016 του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.).
Ο Σ.Π.Α.Π απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Γιάννη Σπανολιό και κ. Γιώργο Κεραμιτζόγλου από τον ΣΚΑΙ, για την πολύτιμη στήριξή του σε όλες τις δράσεις του ΣΠΑΠ. Ένα ευχαριστώ τέλος στους εθελοντές και στους εργαζομένους του ΣΠΑΠ και του Δήμου Κηφισιάς, οι οποίοι με την ενεργό συμμετοχή και το ζήλο τους συνέβαλαν αποφασιστικά στην πραγματοποίηση της σημερινής δράσης. Ο Σ.Π.Α.Π. ευχαριστεί ιδιαίτερα τους χορηγούς της Αναδάσωσης: τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, την Εταιρία Βίκος, την ΙΚΕΑ, τη Δ.ΕΠ.Α., την Εταιρία Nestle, τα σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης και MyMarket, τις εφημερίδες ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ΧΤΥΠΟΣ, ΒΟΡΕΙΝΗ, ΕΡΜΗ ΤΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ, ΔΗΜΟΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ Ανατολικής Αττικής, τις ηλεκτρονικές εφημερίδες ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΘΕΣΗ, και ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ.
Ελπίζω η συμμετοχή και στις επόμενες δενδροφυτεύσεις του Σ.Π.Α.Π, να είναι εξ ίσου μαζική και δυναμική, ώστε να γίνει με τη βοήθεια όλων πραγματικότητα η αναμόρφωση και επαναφορά του Πεντελικού φυσικού και δασικού πλούτου. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την 1η Αναδάσωση του 2017 το τρίτο δεκαήμερο του προσεχούς Ιανουαρίου».
Εμφάνιση IMG_6502.JPG

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.