Δεκτό το αίτημα του Δήμου Λαγκαδά για τη συμμετοχή των μαθητών μας στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων, έπειτα από παρέμβαση του Δημάρχου Γιάννη Καραγιάννη με επιστολή που απέστειλε προς τον Πρωθυπουργό.
Έπειτα από την παρέμβαση του Δημάρχου Λαγκαδά με επιστολή που απέστειλε προς τον Πρωθυπουργό και σε συνεργασία που ακολούθησε με την επικεφαλής του Γραφείου του στη Θεσσαλονίκη κα. Νοτοπούλου, έγινε δεκτό το αίτημα για την ένταξη όλων των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας στο πρόγραμμα σίτισης “Σχολικά Γεύματα”.
Στην επιστολή του ο κ. Καραγιάννης είχε επισημάνει τα επιβαρυμένα κοινωνικά χαρακτηριστικά που παρουσιάζει ο Δήμος Λαγκαδά, με το ποσοστό ανεργίας να είναι τεράστιο και να αυξάνεται συνεχώς, αγγίζοντας πλέον όλες τις κοινωνικές ομάδες των συνδημοτών μας.
Σύμφωνα με την επίσημη έγγραφη διαβεβαίωση που λάβαμε σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, στο πρόγραμμα Σχολικών Γευμάτων που αρχικά αφορούσε σε Δημοτικά Σχολεία 7 Δήμων της Δυτικής Θεσσαλονίκης, προστίθεται και ο Δήμος Λαγκαδά με όλα τα Δημοτικά του Σχολεία.
Υλοποίηση Προγράμματος
Το πρόγραμμα απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών των επιλεγμένων σχολείων, με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων – κηδεμόνων τους.
Η προσφορά γεύματος αφορά και στις 5 εκπαιδευτικές ημέρες της εβδομάδας και είναι ειδικά σχεδιασμένο από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας για να καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών στο πλαίσιο της υγιεινής μεσογειακής διατροφής.
Ως περίοδος υλοποίησης ορίζεται η περίοδος έως τη λήξη των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2016 – 2017, με την προοπτική να συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και η έναρξή του θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.