Έπιασαν μεγάλη σπείρα που “ξάφριζε” και μεταπωλούσε αυτοκίνητα
Συμμορία, που έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα, εξάρθρωσε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής. 
Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν, στα Σπάτα, τρία άτομα - δύο Έλληνες, ηλικίας 31 και 34 ετών και ένας 24χρονος Αλβανός- ενώ αναζητούνται τουλάχιστον δύο ακόμα συνεργοί τους. 
Σύμφωνα με την αστυνομία, το οικονομικό όφελος, που έχει αποκομίσει η σπείρα υπολογίζεται ότι φτάνει τα 500.000 ευρώ.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της σπείρας ξεκίνησαν τη δράση τους πριν από 1 και πλέον χρόνο. Σύμφωνα με τις αρχές, οι δράστες εντόπιζαν σταθμευμένα πολυτελή αυτοκίνητα τα οποία παραβίαζαν και στη συνέχεια, με τη χρήση ειδικού τεχνολογικού εξοπλισμού παράκαμψης των συστημάτων ασφαλείας, τα έθεταν σε λειτουργία και τα μετέφεραν σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής, προκειμένου να εξακριβώσουν αν έχουν συσκευή γεωγραφικού εντοπισμού. 
Στη συνέχεια και αφού βεβαιώνονταν ότι δεν εντοπίζονταν από τις Αστυνομικές Αρχές, τα μετέφεραν σε χώρο απόκρυψης στα Σπάτα.
Από την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά κλεμμένα αυτοκίνητα καθώς και οι πινακίδες και τα έγγραφα ενός ακόμη, πλήθος εγγράφων οχημάτων, κλειδιών και εργαλείων, δύο πιστόλια κρότου, πλήθος φυσιγγίων και τρεις κροτίδες.
Σημειώνεται δε, ότι δύο Έλληνες που συνελήφθησαν είχαν απασχολήσει την αστυνομία και παλαιότερα για παρόμοια, καθώς και για διάφορα άλλα αδικήματα. Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.