Στα τυπικά, με το 1-1 κόντρα στον Κισσαμικό ο Ολυμπιακός τσέκαρε ως πρώτος την πρόκριση στους «16». Στα ουσιαστικά, ο Λεμονής έδωσε ευκαιρίες, οι περισσότεροι... τις πέταξαν στον κουβά και η άμυνα των «ερυθρολεύκων» δέχτηκε γκολ κι από ομάδα Football League! Μόνο ο Τζούρτζεβιτς με γκολ και δύο (!!!) δοκάρια ξεχώρισε!

Ουσιαστικά ήταν ένα βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι. Ομως για τον Τάκη Λεμονή ήταν μια καλή ευκαιρία να δώσει χρόνο σε παίκτες που δεν είχαν μέχρι στιγμής. Και ήταν ευκαιρία αυτών των παικτών να δείξουν ότι αξίζουν επιπλέον χρόνο συμμετοχής (Μάρτινς, Μπεν). Η κάποιοι άλλοι να βρουν ρυθμό και ψυχολογία που δεν έχουν από την αρχή της σεζόν (Καρσελά, Καπίνο).

Τελικά τίποτα από τα δύο δεν έγινε. Ο Ολυμπιακός δε νίκησε τον Κισσαμικό (1-1), δέχθηκε γκολ για 19ο παιχνίδι φέτος στη σεζόν (από τα συνολικά 24 που έχει δώσει) και περισσότερα έχασε από το συγκεκριμένο ματς παρά κέρδισε. Ναι υπήρχαν και κέρδη. Η συμμετοχή για παράδειγμα του νεαρού Λάμπρου στο βασικό σχήμα. Ισως το μοναδικό. Μαζί με το γκολ του Τζούρτζεβιτς με τον Σέρβο να σκοράρει για δεύτερο σερί ματς (είχε και δύο δοκάρια).

Φλύαρος και με τουπέ
Παρά το γεγονός ότι ο Τάκης Λεμονής παρέταξε μια τελείως καινούργια ενδεκάδα, εντούτοις η ποιότητα των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή του Κισσαμικού. Ενγκελς, Φιγκέιρας, Ζιλέ, Ανδρούτσος, Μάρτινς, Καρσελά, Μπεν, Τζούρτζεβιτς κατέβηκαν στην 11αδα για το ματς στα Χανιά.

Κι όμως οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπήκαν με τη σωστή νοοτροπία στο ματς. Πολλές ντρίμπλες κι ατομικές ενέργειες, τουπέ στις περισσότερες ενέργειες με αποτέλεσμα ο Κισσαμικός να δέχεται πίεση αλλά να είναι τέτοια που να μπορεί να την αντέξει. Και παρά το γκολ του Τζούρτζεβιτς στο 30' (ωραία κεφαλιά πάσα του Ζιλέ) ο Κισσαμικός διατήρησε την ψυχραιμία του και βρήκε πολλούς χώρους στην άμυνα του Ολυμπιακού με αποτέλεσμα να απειλεί κιόλας την εστία του Καπίνο.

 
Καμία αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο
Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας, δημιουργούσε φάσεις (όχι με καλές προϋποθέσεις) αλλά το έκανε και ο Κισσαμικός προσπαθούσε να βγάλει αντεπιθέσεις (και το έκανε).

Στο 68' ο Κισσαμικός πήρε αυτό που άξιζε με την εικόνα του στο γήπεδο. Τουλάχιστον ένα γκολ. Το πέτυχε ο Αποστολίδης με ατομική ενέργεια με τον Καπίνο να μην αντιδρά σωστά.

Την ίδια ώρα στην επίθεση του Ολυμπιακού ο Καρσελά χαλούσε όλες τις επιθέσεις της ομάδας του, ο Μπεν ήταν φανερά εκτός ρυθμού και οι μόνοι που έδειχναν να είναι σοβαροί και μέσα στο ματς ήταν οι Ζιλέ και Τζούρτζεβιτς. Παρά τις αλλαγές η εικόνα του Ολυμπιακού δεν άλλαξε.

Στο τέλος βεβαίως θα μπορούσε να πάρει τη νίκη. Οταν και πάλι ο Τζούρτζεβιτς με ατομική ενέργεια έστειλε την μπάλα στο δοκάρι (είχε και στο πρώτο ημίχρονο με κεφαλιά).

Ο Τάκης Λεμονής στο τέλος του αγώνα τα είπε όλα... «Ηταν ένα καλό μάθημα. Δεν νικάς κανέναν εάν δεν κάνεις προσπάθεια...».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.