Αποτέλεσμα εικόνας για δελφοι
Με την υπ’ αριθμ. 12.795/29.11.2017 Απόφασή της, η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών Ε.Π. Ε.Τ.Π.Α. και Τ.Σ., κ. Ευγενία Φωτονιάτα, προέβη στη Ένταξη της Πράξης «ΜΕΛΕΤΕΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ) ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ» με Κωδικό Ο.Π.Σ. 5010185 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» υπέρ του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας.

Πρόκειται για μελέτη προϋπολογιζόμενης δαπάνης 159.110,44 ευρώ, με αντικείμενο την αναβάθμιση του ήδη υλοποιούμενου έργου Χ.Υ.Τ.Υ. και Μονάδας Κομποστοποίησης στη θέση «Βαρτός» της Δημοτικής Ενότητας Άμφισσας του Δήμου μας, ώστε αυτό εν τέλει να περιλάβει συστήματα μηχανικής διαλογής, που θα το μετατρέψουν σε μια πλήρη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.).

Με απλά λόγια, δε θα επεξεργαζόμαστε μόνο τα βιοαπόβλητα του καφέ κάδου, όπως προβλέπεται σήμερα, αλλά ακόμη τον μπλε και τον πράσινο κάδο, ώστε αφενός μεν να μη μεταφορτώνουμε απολύτως τίποτε προς γειτονικές πόλεις (μεγάλη μείωση κόστους), αφετέρου δε να καταλήγουν πλέον στο χώρο υγειονομικής ταφής ελάχιστα υπολείμματα (από το 15-20% της επεξεργασίας του αρχικού έργου, πιθανόν θα αγγίξουμε το 70%), με αντίστοιχα μεγάλη παράταση στο χρόνο ζωής του κυττάρου.
Αντιλαμβάνεται ο καθένας τα σημαντικά οφέλη σε θέσεις εργασίας, σε οικονομία κλίμακας, σε περιβαλλοντική αναβάθμιση και σε ενίσχυση του περιφερειακού ρόλου του Δήμου μας, όταν το έργο της Άμφισσας εν τέλει θα βρίσκεται στην ίδια κλίμακα με τη Λαμία, τη Χαλκίδα και τη Θήβα (τους πυλώνες δηλαδή της Περιφέρειάς μας).
Το πολύ σημαντικό με τη συγκεκριμένη ένταξη είναι ότι οδηγεί υποχρεωτικά (αφού αποτελεί προαπαιτούμενο) στην εκτέλεση του έργου που περιγράφουμε πιο πάνω, προϋπολογισμού 5.000.000,00 ευρώ, το οποίο στοχεύουμε να δημοπρατηθεί στα τέλη του 2018, με την ολοκλήρωση και παραλαβή της μελέτης.

Οφείλουμε θερμά συγχαρητήρια στη Διοίκηση και στα στελέχη του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α.) Στερεάς Ελλάδας για την άψογη δουλειά και την εξαιρετική συνεργασία που διατηρούμε μαζί τους ως Δήμος σε όλα τα επίπεδα. Επιβεβαιώνεται και επιβραβεύεται η αταλάντευτη σταθερότητα και προσήλωση που επιδείξαμε ως Δήμος Δελφών, ακόμη και στις πιο δύσκολες ώρες, στη στήριξη του μεγάλου διαδημοτικού εγχειρήματος της Στερεάς Ελλάδας, που ονομάζεται Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α., στη διοίκηση και λειτουργία του οποίου συμμετέχουμε πολύ ενεργά.

Ευχαριστίες οφείλονται και στην Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, κ. Ευγενία Φωτονιάτα, που αντιλήφθηκε τη σημασία και τη σπουδαιότητα της πρότασής μας και προέβη στην ένταξή της στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του ΥΜΠΕΡΑΑ.

Το συμπέρασμα είναι ότι χάρη στον καλό σχεδιασμό, την επίμονη και συστηματική προσπάθειά μας και τις κατάλληλες συμμαχίες, καταφέρνουμε να κερδίζουμε σημαντικά πράγματα για τον τόπο μας!


Ο Δήμαρχος Δελφών

Θανάσης Παναγιωτόπουλος

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.